Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

RamboAmadeus

Stan

Preporučene objave

Postovani,

ukratko, pri kupovini nekretnine usmeni dogovor izmedu dva brata je bio da je nekretnina zajednicka. Novac za nekretninu su vecim djelom dali roditelji a manji dio sam uzeo kredit u banci. Stan se upisao na ime brata koji nije podigao kredit. Sada, nakon 10ak godina, brat na cije je ime nekretnina upisana negira dogovor o raspodjeli imovine. 

 

Da li osteceni I prevareni brat, onaj koji je podigao kredit za nekretninu I taj kredit otplatio, ima nekakvu mogucnost da ipak dobije barem dio nekretnine za koji je dao novce iz kredita I taj kredit otplatio banci?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Smatram da ste u jako lošoj poziciji za bilo kakvo potraživanje. Kod kupoprodaje nekretnine vlasništvo se stječe uknjižbom u zemljišnu knjigu. Vaš brat se upisao kao jedini vlasnik, pa je stan pravno njegovo vlasništvo. Tko koristi taj stan? Imate li vi uopće ključeve tog stana? 

Pretpostavljam da je kredit koji ste vi podigli bio nenamjenski, što znači da ste novac koji ste dobili od banke bratu isplatili prije deset godina, pa bi i vaše potraživanje povrata tog iznosa od brata bilo u zastari.

Sve u svemu, vrlo je mala vjerojatnost da biste uspjeli u bilo kakvom postupku protiv brata, bilo za upis vlasništva na 1/2 stana, bilo za povrat novca koji ste mu dali.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Veliko hvala na odgovoru.

U pravu ste za nenamjenski kredit. Stan koristi brat a kljuc od stana imam I ja. Imam I brdo svjedoka da je pri kupovini takav dogovor bio ali brijem da je to sada nebitno.

 

Postovanje

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Niste u boljoj poziciji, ne, Vaše potraživanje s osnove ulaganja u tuđu nekretninu je zastarjelo (zastarni rok je opći, petogodišnji, po mom mišljenju). Eventualno, jeste li vršili posjed nad stanom: živjeli tamo, raspolagali stanom, plaćali režije i sl.?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×