Jump to content

Skidanje ovrhe za alimentaciju


kbrumora

Preporučene objave

Poštovanje,
Molio bih Vas za pomoć jer više ne znam kome da se obratim. Bio sam u nevjencanoj vezi u kojoj nam se rodilo dijete za koje sam uredno placao alimentaciju 3 godine. Ostao sam bez posla ( na samo 4 mjeseca) i djetetova majka je stavila ovrhu na moj račun. Dug sam podmirio.Mjesecima joj ništa nisam dužan samo svaki mjesec sjeda njena ovrha a ona ne želi maknuti ovrhu. Oženio sam se I ne mogu živjeti normalno sa zaštićenim računom. Dode mi da se ubijem. Molim Vas što mogu napraviti kako da dođem do normalnog života? Sve što želim je da povuče ovrhu da stavim trajni nalog na račun kako bi dijete dobivalo alimentaciju no ona to odbija jer očito je da me zeli uništiti. Molim Vas pomozite mi.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko ovdje nešto nije uredu. Kada Fina dobije uredan prijedlog za izravnu naplatu, provodi tu naplatu i po provedbi u cijelosti ta ovršna isprava se isknjiži i postupak se na Fini obustavlja, te Vam se zatvara zaštićene račun. Mišljenja sam da ćete morati otići na Finu i tražiti njihovo obrazloženje, što još niste podmirili i kada će Vam se zatvoriti zaštićeni račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju od suda stoji da se alimentacija placa do 25-og u mjesecu za tekući mjesec i ja sad za to imam ovrhu a nisam nista duzan. Pitao sam da lu joj mogu sa zaštićenog plaćati pa da se to makne rekli su mi na fini da ne već dok ona to povuče a ona to ne želi. Koja su moja prava tu? Kako da živim tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li možda razmišljali da napravite administrativnu zabranu na plaći za alimentaciju? Možda je ovo navede na razmišljanje. Pa ako se ona unatoč tome isti mjesec naplati  preko Fine (a hoće ako ovo ne povuče) da onda tražite protuovrhom povrat dvostruke naplate, obustavu ove ovrhe na Fini i da ona snosi sudske troškove. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno se ne razumijem u ovo sve. Radio bih bilo što samo da mogu normalno živjeti. A za svoje dijete cu uredno plaćati trajnim nalogom samo da se ovo sredi kako nije mi važno, važno mi je da se završi jer ne mogu vise. Inače radim u Švedskoj i svaki mjesec moram doći tu da bih digao plaću jer radim za HR firmu. Zato jer mi se ne skida sa racuna a dok imate zaštićeni nemate karticu. Svedska mi je preko puta i to je sve trošak. Kažem Vam uništava me na rubu sam. Ako mi možete pomoći platio bih Vam samo dato riješim..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Borbena7 je napisao:

ili da sudskim putem tražite obustavu postupka koji se vodi izravnom naplatom na Fini.

ovo će biti vjerojatno jedino rješenje...normalno ako sud ne počne komplicirati..

ovdje se radi o tome da je osoba kasnila sa plaćanjem alimentacije i njegova bivša je to iskoristila i podnijela fini zahtjev..fina inaće blokira osobu čas posla ,ali kad treba odblokirati nekoga onda nemaju pojma kako i u večini slučajeva traže da ovrhovoditelj podnese zahtjev za prestanak ovrhe....

nešto slično ovome rade i banke sa jamcima...dužnik bude duzan par rata,banka pređe na jamca ,naplati i dalje nastavlja naplaćivati rate od jamca bez obzira što duznik može dalje plaćati..

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Jeste li možda razmišljali da napravite administrativnu zabranu na plaći za alimentaciju

 

prije 3 sati , kbrumora je napisao:

Rekla je da neće povući ovrhu i sam znam da neće to napraviti jer me zeli uništiti da ne mogu normalno živjeti.

da li ona tebe želi uništiti ili možda nece povući ovrhu da opet ne dođe u poziciju da recimo ostaneš bez posla i da opet mora ponovo pokretati postupak prisilne naplate....borbena ti je predložila administrativnu zabranu,možda bi s tim bila zadovoljna...ali vjerojatno ne ,jer joj s obzirom na tvoj posao to nije sigurno (da si u mirovini,državnoj službi i slično onda je to skoro sigurno)..

sve u svemu morat ćeš vjerojatno pokrenuti sudski postupak i probati objasniti sucu da ti je takav način života težak i da se više neće ponoviti epizoda ne plaćanja kao što si bio u prvom postu naveo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija