Jump to content

Obustava rješenja o izvršenju


Majstorsmora

Preporučene objave

1995 g.dobio rješenje o izvršenju na pokretninama za nepostoječi dug 2000kuna iz 1994g. 1996g. dobio rješenje o izvršenju na pokretninama  za nepostoječi dug od 3000kuna za 1995g. Uložio žalbu za dug iz 1994g. sa zakašnjenjem dva dana izvan roka za žalbu jer nisam primio na vrijeme pismeno na dostavnici se ne nalazi moj potpis što sam naveo u žalbi ali je sud odbio moj prigovor te je rješenje ostalo na snazi i postalo pravomočno 1996g. Za rješenje za 1995g na vrijeme uložio žalbu i u parničnom postupku uz predočenje dokaza dobio pravomočnu presudu u moju korist te je to rješenje o izvršenju ukinuto. Ostalo je ovo rješenje o izvršenju za 1994g na snazi međutim ovrhovoditelj do svibnja mjeseca 2018g. ne poduzima nikakve radnje znači pune 22g. U lipnju 2018g dobivam rješenje suda da je ovrhovoditelj obustavio postupak u cijelosti protiv mene, na kraju je pisalo da stranke imaju pravo žalbe višem sudu u roku 8 dana. normalno ja se nisam žalio i mislio sam da je to gotovo međutim u rujnu dobivam obavjest suda da se ovrhovoditelj žalio na samog sebe da je greškom naveo obustavu postupka u cijelosti a sad traži djelomičnu obustavu te nastavak postupka na plači i mirovini (nemam ni plaču ni mirovinu).Sad je to otišlo na Županijski sud i čekam odgovor. Jeli sve ovo u zastari, jeli obustavom postupka došlo do prekida zastare. Ako viši sud prihvati njihovu žalbu dali ču ja imati pravo žalbe na to novo rješenje.Meni je bitno da to pređe u parnični postupak u kojem ja uz sve dokaze dobijam parnicu a mogu koristiti i presudu suda za 1995g. koja je u moju korist. Sad mi je sedamdeset godina valjda ču poživiti još tri četri godine da to sudski rješim nakon toliko godina ovrhovoditeljevog nečinjenja jer če me ovi i u grobu ovršavati. Negdje sam pročitao da se na ta stara rješenja o izvršenju nemože raditi promjena sretstava pljenidbe po tadašnjim zakonu o izvršenju.    Zahvaljujem na pomoći !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obustavom je prekinuta zastara. Odluka Županijskog suda ovisi o sadržaju podneska kojim se ovrhovoditelj povlači. Za rješenja o izvršenju nije dozvoljena promjena predmeta i sredstva ovrhe. Ukoliko želite u parnicu, to možete postići da se pozovete na zastaru i da ovrhovoditelj nije ovlašten tražiti dugovanje od Vas, pa će sud donijeti rješenje s kojim Vas upućuje da pokretne parnicu radi proglašenje ovrhe nedopuštenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija