Jump to content

Kako provjeriti postojanje ugovora o uzdržavanju?


osic

Preporučene objave

Imam jednu, ne dovoljno osnovanu sumnju da bi pokrenula zakonske korake, ali ipak los predosjecaj da je netko prevarom možda sklopio ugovor o nekoj vrsti uzdržavanja s mojom majkom.

Ona naime živi sama u stanu, i unatrag nekoliko mjeseci njeni novi susjedi-mladi bracni par su se pokazali  izuzetno susretljivi, nude se za svaki oblik pomoći iako smo sestra i ja u svakodnevnom kontaktu s njom i pri ruci.

Malo je neobično da u današnje vrijeme mladi zaposleni ljudi toliko pažnje posvećuju svom susjedu, možda se varam i iskreno se nadam da je tako, ali znam da im je jednom prilikom dala svoju osobnu iskaznicu kako bi joj oni sklopili ugovor s teleoperaterom.?!

 

Mene zanima postoji li način da se provjeri ( na sudu ili negdje) da li postoji bilo kakav ugovor kojim bi oni mogli izvući bilo kakvu korist od nje nakon njene smrti?

Ona naravno tvrdi  da nije i ne pada joj na pamet da bi ikad tako nešto potpisala, ali na žalost takve se stvari događaju.

Ne mogu nekog optužiti samo zato što je ljubazan, pa bi htjela imati barem neki dokaz kako bi nas zaštitila.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, osic je napisao:

Mene zanima postoji li način da se provjeri ( na sudu ili negdje) da li postoji bilo kakav ugovor kojim bi oni mogli izvući bilo kakvu korist od nje nakon njene smrti?

U z.k.uredu provjerite da li je nad istim stanom upisana određena zabilježba,međutim nepostojanje zabilježbe ne isključuje mogućnost da konkretni ugovor doista postoji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija