Jump to content

Doprinosi u 2019


Nana 79

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima! Dakle ovako od 2015 imam otvoren d.o.o jedina sam zaposlena u njemu. Od 2017 sam prijavljena na pola radnog vremana. Toliko i radim. Ima tjedana kada odradim 8 sati a ponekad 30 takav je posao... Sa povećanjem doprinosa moja plaća- zarada postaje premala za opstanak na tržištu. Zanima me postoji li ikakva šansa da trošak doprinosa se ne poveća za tih cca 1000 kn. Jer prema tumačenju novog zakona bi se morala prijaviti na puno radno vrijeme. Mogu li se naprimjer prijaviti na puno radno vrijeme u bratovom obrtu. A da on mom  d.o.o. iznajmi mene na pola radmog vremena za trošak doprinosa i plaće..? Ili d.o.o prebaciti na supruga koji je zaposlen na puno radno vrijeme u obrtu?? Ako od ovih idea ni jedna ne klapa ima li tko neku drugu? Ne želim firmu dovesti u dugove.Ne sviđa mi se ni zatvoriti . Jer ovo što radim nikako ne mogu u sivoj zoni. Molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne morate plaćati doprinose kao direktor trgovačkog društva ako ste osigurani po drugoj osnovi (dakle, ako ste zaposleni negdje drugdje). Opcija da se zaposlite u bratovom obrtu, a da ostanete direktorica u svom trgovačkom društvu je moguća, time da ako možete, kompenzirajte jedno s drugim (doprinose i neku uslugu obrta), ali na način da to bude stvarno, a ne fiktivno. Ako d.o.o. prebacite na supruga, da on bude direktor, nemate opravdanja obavljati poslove za taj d.o.o. ako niste zaposleni... ili se zaposlite kao radnik na pola radnog vremena, kao i nadalje, a suprug neka bude direktor i vlasnik. Međutim, upozoravam da je uvijek riskantno raditi nešto u stvarnosti što je drugačije nego u papirima, jer uvijek ima načina da sami sebe spotaknete: najfinija bi opcija bila da pronađete neke nove prihode kojima biste namaknuli spomenutih 1.000,00 kn. No kao što i sami vidite, ima načina da se i to izvede. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija