Jump to content

Imam pitanje vezano za nasljednika koji je razbaštinjen


Domagoj123 cvit

Preporučene objave

  Poštovani... 

Imam jednostavno pitanje u vezi nasljednika, tj. osobno ja sam razbaštinjen od oca. Majka se preudala i još živi sa očuhom. Sa njim ima kći, meni polusestra. Otac se isto oženio nedugo nakon razvoda i sa maćehom ima sina, odnosno, ja imam polubrata.

 Moje pitanje je imam li pravo na dječji dio. Ikako i na koji način da mi od oca ostane makar malo nečega iz sentimentalnih razloga (tu se radi o djedovini...), TO JE TO !!! 

HVALA NA ODGOVORU UNAPRIJED... BIT ĆE JOŠ VIŠE PRAVNIH UPITA JER SAM U SITUACIJI KADA SE DOGAĐA UPRAVO SAD KRVOPROLIĆE U FAMILIJI... 

POZDRAV ! D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, upravo sam na to mislio. Odnosi među nama su NIKAKVI, što znači da se to događa od mog rođenja i traje 38 godina.... Nemam obitelj jer su svi međusobno posvađani ali sa majkom sam napravio dosta pomaka naprijed. Očuh je dugo vremena bio između nas i "trovao" obitelj dotle da me otac razbaštinio. 

Što da radim? 

Poz.... D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Domagoj123 cvit je napisao:

Što da radim

Iz vašeg činjeničnog stanja je nejasno u kojem smjeru ide konkretni upit,ovo iz razloga što navodite "razbaštinjenje",a što u smislu odredaba Zakona o nasljeđivanju predstavlja isključenje iz nasljeđivanja,no nadalje je nejasno na koji način je nastupio učinak isključenja ako su roditelji živi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija