Jump to content

obiteljsko pravo


kassanakolar

Preporučene objave

Dobro veće.Zanima me ovako ja i muž smo se rastali on je dobio zbranu na godinu dana prilaska kuči i meni na 50 m zbog nasilja u obitelji .Zabrana mu ističe u 6 mj. 2018. kuču smo prepisali djeci  a kuću smo ja i bivši muž nasljedili dozivotnim uzdrzavanjem .Jedno dijete je punoljetno drugo če u 3 mj. 2018 a  najmanji ima 15 g.U vlasničkom listu nema zabilješki da imamo ni ja ni suprug pravo uživanja ,ali ja sam s djecom u kuči i on sad čeka prestanak zabrane i onda če se useliti   i da ga niko nemože isterat djeca ne zele da on dode pa me zanima šta se moze uciniti da prije prestanka zabrane dobije od suda da nesmije u kuču za skroz .I dali utječe na to  sve što je adresa na njegovoj osobnoj na istoj adresi kao i naša.Šta da napravimo .

.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro veće.Ja i suprug smo se rastali imamo troje djece koje zive sa mnom jedno je punoljetno drugo če za tri mj. a najmanji ima 15 g. Muž ima zabranu prilaska na godinu dana tj. do 5mj.  2019.zbog nasilja u obitelji ali je več bio kažnjavan zbog toga ovo je 3 put pa je dobio zabranu prilask. Ja sam sad s drugim covjekom tj. preko noći sam kod njega jer dopodne radim do 15 h dodem kući i napravim šta trebam odem oko 18 h.pa me zanima ako me suprug prijavi centru  da nisam preko noći s djeteto od 15 g . Kčeer i njezin dečko su punoljetni pa budu s njim pa me zanima  Sta če mi u centru reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, nijedno ni drugo niste vlasnici kuće, već su vlasnici djeca. Djeca (od kojih je jedno punoljetno) će odlučiti što će s kućom i tko se u nju smije useliti i u njoj živjeti. Ako muž pokuša nasilno ući u kuću, to će biti bilo kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma i poslovnih prostora, bilo u građanskom smislu smetanje posjeda. Ako dođe, zovite policiju, nema Vam druge.

Što se tiče Centra, djeca od 15 godina smiju boraviti sama ili pod nadzorom punoljetne braće i sestara, pogotovo ako ste Vi jedini roditelj koji skrbi o njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

bilo u građanskom smislu smetanje posjeda

u ovom slučaju pozornost treba obratiti na odredbe čl.19 st.1 Zakona o vlasništvu i dr.stvarnim pravima,ovo posebno iz sljedeče citirane činjenice;

 

, kassanakolar je napisao:

Muž ima zabranu prilaska na godinu dana tj. do 5mj.  2019.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija