Jump to content

Plaćanje manjkova


iveco40

Preporučene objave

Kao vanjski prijevoznik (a) vršim dostavu za jednu veliku firmu (b) . Prilikom utovara robe iz (b) moji vozači nemaju fizički ni vremenski mogućnosti da pregledaju svu tu robu koja je složena i zafolirana na palete. (b) rješava manjkove svoga skladišta tako da naplaćuje vanjskim prijevoznicima manjkove bez obzira tko bio kriv za te manjkove. Ukoliko ne želim potpisati te manjkove (b) svejedno ih naplati "prisilnom" kompenzacijom bez da sam ja (a) suglasan s tim ili (b) ne želi meni platiti za moje usluge dok ja ne priznam da sam kriv za nešto što nisam. (b) ne poštuje ugovorne valute plaćanja usluga koja je 30 dana i često to bude puno kasnije. Molim pravni savjet što učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, jedino što Vam se može ovdje savjetovati jest da prestanete raditi za tog naručitelja, tek tada će ovi problemi prestati. Možete opominjati i ovršiti B za zakašnjelo plaćanje, možete mu naplatiti zateznu kamatu za kašnjenje. Teško i možete dokazivati manjkove ako ne možete otvarati palete i brojati robu, no možete početi komplicirati prijevoz na način da ćete zaprijetiti B-u da će Vaši radnici to početi činiti i time odugovlačiti prijevoz i dostavu robe, i to o njegovom trošku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija