Jump to content

uvreda i kleveta


Andrijana Raicevic

Preporučene objave

Pozdrav, 

 

            U dugoj sam vezi sa razvedenim covjekom. Ona ima 37 godina i dvoje djece, najstariji sin ima 17 godina a mladji ima 12 godina. Sve je super bilo i super sam se slagala sa njegovom djecom, dok njihova majka nije saznala (tj. od mog momka bivsa zena)... isla je kod moje majke i moje rodbine kako bi pokvartila nasu vezu, ali nije joj uspjelo. Posto joj nije uspjelo onda je okrenula djecu protiv mene i njhovog oca. On placa alimentaciju od 77e ali on je davao svakog mjeseca duplo vise. I posto ga zovu sad samo kad ima trebaju pare on nece da im daje vise kao sto je davao nego alimentaciju od 77e kako je u presudi dodjijeljeno.  Sad najstariji sin salje glasovne poruke mom momku kako sam ja *kurva* i pricaju po gradu i on i njegova majka da sam ja *kurva*.

            Glavno pitanje je da li ja mogu da idem privatnom tuzbom i da li ce biti validan dokaz glasovna poruka koje je njegov sin slao, i posto je on stariji maloljetnik da li ce moci on krivino da odgovara zbog uvrede i klevete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za kazneno djelo uvrede i klevete morate podnijeti privatnu tužbu, tu policija i državno odvjetništvo ne provode izvide i ne vode kazneni progon po službenoj dužnosti.

Stariji maloljetnik (to je ovaj od 17 godina?) može kazneno odgovarati za uvredu i klevetu, ali neće dobiti novčanu kaznu, kao što je to za punoljetne počinitelje kaznenih djela, već će to biti jedna od mjera iz Zakona o sudovima za mladež. Glasovna poruka jest i može biti dokaz u kaznenom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I mala napomena - u postupku protiv maloljetnika nema privatnog tužitelja, jedini ovlašteni tužitelj biti će DORH, pa bi njega trebalo prijaviti nadležnom općinskom DORH-u. Neke realne sankcije ne bude bilo po njega, po bivšu suprugu vašeg partnera - novčana kazna.

Moja sugestija je da to pustite (jer će se pretvoriti u niz "tužakanja" budući će i oni najvjerojatnije uzvratiti vama), ali odluka je jasno, samo vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija