Jump to content

vlasništvo stana, spor s bivšim parnerom


valga

Preporučene objave

Poštovani, molio bih savjet vezan za slučaj u kojem je moja kćer koja živi u inozemstvu, a ja sam opunomoćenik. Kćer je vlasnica stana 1/1, a u tom stanu je živjela s bivšim nevjenčanim partnerom (stan nije zajednička stečevina). Nakon što se ona odselila u inozemstvo, on se odbio iseliti iz stana (a uslijed prekida veze,zbog njegove nevjere) pa smo pokrenuli tužbu. On je uzvratio protutužbom kojom traži novac u vrijednosti polovice stana jer tvrdi da je on nju uzrdžavao za vrijeme zajedničkog života (za što postoje dokazi da nije tako), čak je tvrdio da je on platio pola stana pri kupnji, a imamo uplatnice koje jasno pokazuju tko je kupac stana ( a to sam ja, njen otac). nakon nekog vremena je ipak iselio, ali je pokupio sve uređaje, pokućstvo, namještaj, čak i brave s vrata i slavine. Stan je bio nov i potpuno namješeten. Mi smo to prijavili policiji i postoji zapisnik. Odvjetnik kojega smo angažirali inače odlazi na ročišta sam, nikad nas ne obavijesti o tome (a kad smo kontaktirali sud rečeno nam je da j nisam ni naveden od strane našeg odvjetnika kao opunomoćenik pa nemam što tražiti po tom pitanju. Kćer živi u drugoj državi i nije u mogućnosti često dolaziti i zato je mene opunomoćila. Spor traje već tri godine, a ja (niti itko od svjedoka koje smo naveli) pa ni moja kćer nije pozvan od strane suda, a od odvjetnika ne dobivamo nikakve konkretne informacije. Dakle, unatoč konkretnim priloženim dokazima do danas nije učinjeno ništa po pitanju ovog slučaja. Molim Vas za savjet, kako doći do suda, da se očitujemo po ovom pitanju i što učiniti glede odvjetnika koji nas zastupa. Ima li on obvezu mene (koji sam ga angažirao) obavijestiti i pozvati na ročišta? Razmišljam o potražnji drugog stručnog mišljenja i angažiranja drugog odvjetnika. Nije mi jasno gdje leži problem, u njegovom zastupanju ili u radu nadležnog suda. Molim Vas za Vaše mišljenje i savjet. 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, valga je napisao:

Dakle, unatoč konkretnim priloženim dokazima do danas nije učinjeno ništa po pitanju ovog slučaja.

Pa nije baš ništa,obzirom da navodite

 

, valga je napisao:

Odvjetnik kojega smo angažirali inače odlazi na ročišta sam,

Znači da je postupak aktivan,nešto se radi

 

, valga je napisao:

kako doći do suda, da se očitujemo po ovom pitanju

Jel tužiteljica/vaša kči predložena u tužbi da se sasluša kao parnična stranka,no neovisno od toga ona može sudu tijekom postupka upućivati podneske.

 

, valga je napisao:

niti itko od svjedoka koje smo naveli) 

Svjedoci će biti pozvani na glavnu raspravu

 

, valga je napisao:

što učiniti glede odvjetnika koji nas zastupa

Upozoriti da će te zbog opisanog ponašanja opozvati punomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija