Jump to content

Kako se "otplaćuje" ovrha?


Bostero

Preporučene objave

Poštovani, pozdravljam vas sve u nadi u razjašnjene situacije u kojoj se nalazim (ili barem pomoći oko iste)

imam nekoliko ovrha ,od kojih su neke manje, i jednu veću oko te zadnje ću postaviti posebno pitanje ,nakon sto mi molim vas razjasnite situaciju, na koji nacin se zapravo vrha otplacuje.

  • 3.886,32
    2.717,58
     3.316,77
     261,00
     84.479,04

    dugovi su moji, ne bjezim od njih, i spreman sam se njima suocit, kao i sto radim ,ili sam barem do sad mislio da radim... da vam ukratko ispricam situaciju, racun mi je blokiran vec godinu dana, uredno mi mjesecno skidaju s place 1000 kuna, i nemam s tim problema, dapace, neka tako ide, da se dug rijesi napokon, tek nedavno sam otkrio mogucnost da na e-gradjanima provjerim stanje blokade, i od tad iz mjeseca u mjesec pratim stanje ovrhe, sad dolazimo do kljucne situacije, koliko ja znam, ovrha se otplacuje redosljedom, dakle jedna po jedna, tih 1000 kuna koje mi uzmu s place se ne raspodljejuje po ovrhama pojedinacno nego ide jedna po jedna jel tako? ako nisam u pravu ,ispravite me! ja razumijem da su kamate na ovrsi ogromne, i da mjesecno rastu ni sam ne znam ,kako, al ok, to je kazna za moje grijehe iz proslosti....ALI NE RAZUMIJEM SLJEDECE! kako je moguce, da ja evo nakon godinu dana uplacivanja odnosno 12 tisuca godina ove godine, meni se dug na PRVOJ ovrsi nije smanjio ni LIPU! cak stovise, povecava se svaki mjesec u prosjeku 40 do 50 kuna, to mi NIKAKO nije jasno! ponavljam , znam da su kamate takve kakve jesu, ali postalvja se pitanje, kako je onda zamisljeno da se taj dug rijesi ikad, ovako mi se moze cijeli zivot uzimat 1000 kuna, i nista se rijesit nece...gdje taj novac ide?? molim pomoc, hvala
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovršnom postupku poštuje se red prvenstva, a što znači da se ovrhovoditelji namiruju redom kojim su zavedeni u Očevidnik na Fini tj. prema datumu, satu i minuti predaje rješenja o ovrsi Fini. Također, kada ovršenik pored glavnice duguje i kamate i troškove, prilikom uplate ovrhovoditelju se prvo otplaćuju troškovi, zatim kamate te glavnica. Vi bi trebali na Fini tražiti Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje iz kojega će se jasno vidjeti specifikacija izvršenja osnova za plaćanje (kojim iznosom je što podmireno), kao i podatak o neizvršenim osnovama za plaćanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija