Jump to content

Postupak nakon izjave u policiji


Unknown123

Preporučene objave

Uhvacen sam sa kolicinom od cca 50g marihuane i vagom,uz priznanje da sam prodavao.U policijskoj postaji na snimanju obrane sam dao lazni iskaz da sam prodao osobi za koju nisam nikad upoznao (zbog stresa i straha da moram nekog reci),jer nisam znao ni jedno prezime osoba kojima sam prodavao.

Sada znam i zelim otici dati novu izjavu i priznati pogresku.Koju su mi mogucnosti i posljedice(imam 21 god,nisam nikad osudivan).Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,zelim priznati osobe kojima sam prodavao.Jer sam osudio krivu osobu i nasli su je u sustavu,a on nema veze s tim.Rekli su da im moram nekog dati.

Ne znam sto da ucinim.Hoce li ta osoba,koju sam krivo osudio doci na svjedocenje i onda reci da nema s tim nista.

uređeno: od Unknown123
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , atomic95 je napisao:

To što ste vi rekli da ste nekom prodali, a ta osoba nije uhvaćena u posjedu ili preprodaji, za tu osobu ne znači - ništa. Osim potencijalnog "budnog oka".

Sto ako tu osobu,koju sam ocito krivo osudio,ispitaju ili dovedu na sudenje,a on nema s tim nista,znat ce da sam dao laznu izjavu i osudio tu osobu.Sto meni moze samo naskoditi?

 

Takoder,prilikom snimanja sam rekao samo imena osoba,bez saznanja odakle su i tko su tocno,osim jedne osobe.A u neformalnog razgovoru prije snimanja sam pokazao na laznu osobu(za koju imaju podatke) za koju sam rekao da sam mu prodao odredenu kolicinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nedavno mi je pronadeno odredena kolicina marihuane i vaga (pretres stana). Dao sam iskaz u policiji pred kamerama te su mi rekli da ocekujem poziv na sud.

Zanima me sto mogu ocekivati na prvom razgovoru na sudu,kod koga cu biti ispitan te kada ce mi biti dodjeljen odvjetnik po sluzbenoj duznosti jer nemam novca za privatnog.

Takoder, zanima me hoce li na tom razgovoru ili kasnije na sudu biti pozvani svjedoci kojima sam prodavao?(Osoba kojoj sam prodao travu ,dan prije pretresa stana je priznala da sam mu prodao travu)

Kada otrpilike mogu ocekivati poziv na sud posto je bozicno vrijeme. Hvala na odogovoru i informacijama!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispricavam se na tome,ali mislio sam da ste "zavrsili" sa onom temom koju sam postavio prije.Situacija je ista.

Kao sto sam rekao,na policiji sam rekao ime i prezime osobe koju ne poznajem te su je nasli u sustavu.(Nisam znao koga da kazem u tom trenutku).

Priznao sam prodavanje osobi zbog koje su me uhvatili i jos par osoba kojima ne znam puno ime i prezime.

Ispricavam se jos jednom na duploj temi i profilu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, Unknown123 je napisao:

Sto ako tu osobu, koju sam ocito krivo osudio, ispitaju ili dovedu na sudenje, a on nema s tim nista, znat ce da sam dao laznu izjavu i osudio tu osobu. Sto meni moze samo naskoditi?

Sumnjam da bi vama to naškodilo (a ni toj osobi, jer ona nije počinila kazneno djelo kupnjom od vas za vlastite potrebe), a njegovo nijekanje sud će uzeti s rezervom, posebice uz vaše priznanje. No, zašto ste lagali, nije mi jasno? Ako već priznajete djelo, priznajte ga onako kako se desilo.

, Unknown123 je napisao:

Da,zelim priznati osobe kojima sam prodavao. Jer sam osudio krivu osobu i nasli su je u sustavu, a on nema veze s tim. Rekli su da im moram nekog dati.

Okrivljenik ne mora ama baš ništa, to što su vas ulovili u nekom "mind-game"-u, nažalost, vaš je propust.

, Josipjjp je napisao:

Zanima me sto mogu ocekivati na prvom razgovoru na sudu, kod koga cu biti ispitan te kada ce mi biti dodjeljen odvjetnik po sluzbenoj duznosti jer nemam novca za privatnog?

Ispitat će vas sudac, pri čemu će vas prvo upitati ostajete li kod obrane iz prvog ispitivanja.

Odvjetnika na teret proračunskih sredstava morate sami zatražiti i zahtjev priložiti podatke o svom imovnom stanju, no imajući u vidu da će vas teretiti za čl. 190/2 KZ-a, ostvarit ćete pravo na branitelja po službenoj dužnosti od dostave optužnice (radi se o slučaju obvezne obrane).

, Josipjjp je napisao:

Takoder, zanima me hoce li na tom razgovoru ili kasnije na sudu biti pozvani svjedoci kojima sam prodavao?

Pozvat će se sve osobe koje imaju relevantnih saznanja o predmetu.

, Josipjjp je napisao:

Kada otrpilike mogu ocekivati poziv na sud posto je bozicno vrijeme.

Tu nema pravila, no ako se radi o većem sudu, duže će i potrajati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Danas sam bio na razgovoru kod drzavnog odvjetnika tj.odvjetnice gdje sam trebao dati izjavu slicno kao i u policiji .Ipak,odgodili smo razgovor za 15 dana jer mi je savjetovala da dodem sa braniteljom.

Takoder sam objasnio da nemam sredstava za platit odvjetnika i da zahtjevam istog jer imam to pravo na sto je ona rekla da moram vadit papire o imovinskom stanju i jos par papira.Kasnije sam se savjetovao sa jednim odvjetnikom koji mi je rekao da mi ne zeli uzimat novac i da mi ne moze pomoci oko ovoga,jer sam svejedno priznao svoje djelo te da se mogu braniti sutnjom na razgovoru.

Zanima me da li na iducem razgovoru kod drzavnog odvj mogu dobiti branitelja po sluzbenoj duznosti ili ga tek na sudu dobivam jer mi nije bas objasnila cijeli postupak oko toga.Na kraju,da li se pametno braniti sutnjom,svejedno bi rekao isto kao i u policiji uz priznanje da sam onu osobu krivo osudio.

Hvala na odg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 53 minuta, Josipjjp je napisao:

Zanima me da li na iducem razgovoru kod drzavnog odvj mogu dobiti branitelja po sluzbenoj duznosti ili ga tek na sudu dobivam jer mi nije bas objasnila cijeli postupak oko toga.

Na branitelja po službenoj dužnosti imat ćete pravo tek po dostavi optužnice (zbog visine zapriječene kazne).

Branitelja na teret proračunskih sredstava ostvarujete tek ukoliko nema uvjeta za obranu po službenoj dužnosti i ako ste lošeg imovinskog stanja (što treba dokazati odgovarajućom dokumentacijom), i to tek po dostavi rješenja o provođenju istrage ili podizanju optužnice.

Ova dva branitelja dvije su različite stvari.

Prije 56 minuta, Josipjjp je napisao:

Na kraju,da li se pametno braniti sutnjom, svejedno bi rekao isto kao i u policiji uz priznanje da sam onu osobu krivo osudio.

Odluka je vaša, ali ako je razgovor na policiji snimljen, predstavlja dokaz, pa morate dobro razmisliti hoćete li se i kako braniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija