Jump to content
Sign in to follow this  
brano20

Odustajanje od zahtjeva za primitak u hrvatsko državljanstvo

Preporučene objave

Već dugo pratim ovu temu ali sam se tek sada registrirao.

Imam jedan problem pa bih htio čuti vaša iskustva i savjete.

Naime, supruga je 10.12.2018. godine podnijela zahtjev za primitak u hrvatsko državljanstvo u Veleposlanstvu RH u Sarajevu.

Zbog osobnih razloga bi odustala od tog zahtjeva.

Da li je moguće pismeno (Zahtjev za odustajanje od podnesenog Zahtjeva) izvijestiti Veleposlanstvo o odustajanju podnesenog zahtjeva u kojem će se navesti razlog osobne prirode, te da neće pokretati nikakve pravne radnje nakon odustajanja od zahtjeva, niti tražiti povrat uplaćene pristojbe koja se uplaćuje pri podnošenju Zahtjeva.

Koliko sam upoznat sa Zakonom o općem upravnom postupku U Hrvatskoj, da se odustajanje može podnijeti pismenim putem (Članak 46. (1) Tijekom postupka stranka može odustati od zahtjeva u pisanom obliku, usmeno na zapisnik ili elektroničkim putem.).

Zvali smo Veleposlanstvo i kažu da mora osobno doći u Veleposlanstvo i tražiti odustajanje od zahtjeva, međutim supruga je se u međuvremenu razboljela i nije u mogućnosti osobno doći u Veleposlanstvo u Sarajevo da da izjavu da odustaje od podnesenog Zahtjeva.

Da li je postoji mogućnost da putem pošte pošalje Veleposlanstvu Zahtjev da odustaje od ranije podnesenog Zahtjeva za primitak u hrvatsko državljanstvo, u kojem bi obrazložila razlog i da li tako dostavljen zahtjev ima isti pravni učinak kao kada bi i osobno došla u Veleposlanstvo RH u Sarajevo jer je će neko vrijeme biti spriječena zbog bolesti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×