Jump to content

Odustajanje od zahtjeva za primitak u hrvatsko državljanstvo


brano20

Preporučene objave

Već dugo pratim ovu temu ali sam se tek sada registrirao.

Imam jedan problem pa bih htio čuti vaša iskustva i savjete.

Naime, supruga je 10.12.2018. godine podnijela zahtjev za primitak u hrvatsko državljanstvo u Veleposlanstvu RH u Sarajevu.

Zbog osobnih razloga bi odustala od tog zahtjeva.

Da li je moguće pismeno (Zahtjev za odustajanje od podnesenog Zahtjeva) izvijestiti Veleposlanstvo o odustajanju podnesenog zahtjeva u kojem će se navesti razlog osobne prirode, te da neće pokretati nikakve pravne radnje nakon odustajanja od zahtjeva, niti tražiti povrat uplaćene pristojbe koja se uplaćuje pri podnošenju Zahtjeva.

Koliko sam upoznat sa Zakonom o općem upravnom postupku U Hrvatskoj, da se odustajanje može podnijeti pismenim putem (Članak 46. (1) Tijekom postupka stranka može odustati od zahtjeva u pisanom obliku, usmeno na zapisnik ili elektroničkim putem.).

Zvali smo Veleposlanstvo i kažu da mora osobno doći u Veleposlanstvo i tražiti odustajanje od zahtjeva, međutim supruga je se u međuvremenu razboljela i nije u mogućnosti osobno doći u Veleposlanstvo u Sarajevo da da izjavu da odustaje od podnesenog Zahtjeva.

Da li je postoji mogućnost da putem pošte pošalje Veleposlanstvu Zahtjev da odustaje od ranije podnesenog Zahtjeva za primitak u hrvatsko državljanstvo, u kojem bi obrazložila razlog i da li tako dostavljen zahtjev ima isti pravni učinak kao kada bi i osobno došla u Veleposlanstvo RH u Sarajevo jer je će neko vrijeme biti spriječena zbog bolesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija