Jump to content

Založna prava


Mucko

Preporučene objave

Kako se riješava kupovina nekretnina na kojima je upisano založno pravo od porezne , ili na primjer od banke ? U oba primjera vlasnici nekretnina imaju po 10-15 zk uložaka na kojima je založno pravo . Da li se može da se uplati neki dio npr porezni a oni brišu založno sa te čestice ili kako već to ide ? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 46 minuta, Mucko je napisao:

To znaci da  ako hoću kupiti zemljište koje vrijedi 20000 kn , a založno pravo je 50000 kn ja moram platiti 50000 kn da se briše založno i tek onda prepisati 

Da, ali stvarno stanje i ne mora biti toliko loše. Trebali bi provjeriti, da li je upisano založno pravo u međuvremenu u cijelosti nepodmireno, jer postoji mogućnost da je s vremenom otplaćivano. Tek po podmirenju cijele tražbine založnom vjerovniku, briše se založno pravo u zk, ali to nema veze s prijenosom vlasništva odnosno založno pravo na nekretnini nije zapreka za prodaju nekretnine, samo je pitanje da li je isplativo kupovati opterećenu nekretninu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sad, Mucko je napisao:

Pričao mi je kolega da je on kupovao zemljište koje ima založno pravo od porezne i da je on cijelu vrijednost zemljišta  uplatio porezni i da su izdali brisovnicu samo za tu česticu . 

Svaki predmet je za sebe. Ponekad je od založnog prava potrebno podmiriti tek manji preostali dio, ponekad kao kod Vašeg prijatelja, a ponekad vrijednost nekretnine nije ni dostatna da bi se s njom podmirilo založno pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija