Jump to content
Sign in to follow this  
Dražen Kušević

Imam li pravo na hrvi

Preporučene objave

U rat sam se uključio u rujnu 1991 kao pripadnik narodne zaštite na desnoj obali Kupe. Nakon pada 5.10.91. bio sam zatočen i uspio sam pobjeći negdje polovicom listopada. 1993. odlazim na redovno služenje vojnog roka i od tad sam bio non stop u borbenom sektoru do razvojačenja 15.12.1995. Početkom 95. nastradam kao pripadnik hv. fraktura lubanje parijatelno lijevo 3×2cm. Nakon bolovanja od 40 dana odbijam skrb i vraćam se u postrojbu. Nakon razvojačenja normalno radim al me u zadnje 3 godine počinje mučit glavobolja,vrtoglavica,omaglica. Uz to dijagnosticiran mi je anksiozno depresivni sindrom jer sam počeo gubit volju za bilo kakvu aktivnost,imam slabu koncetraciju i puno zaboravljam iako mi je tek 45 g. Uz to dijagnosticirana mi je hiperglikemija,hipertenzija,kronični gastritis,stenoza karotide 45% te kronična radikulopatija c5i6 te l5s1.Predao sam papire za hrvi i čekam vještačenje na KBC Rebro. Zanima me jel mogu na to dobit status rvi i ako netko zna koliki postotak otprilike. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani Dražene,

Ako imate dokumentaciju da ste bili zatočeni u startu imate 20 % HTVI a sve više morate čekati odluku nadležnih komisija.

Sretni blagdani a Vama posebno želim sreću  u borbi sa birokracijom.

Lijeppozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani Dražene,

Provjerite u nadležnom uredu za branitelje, također kontaktirajte zapovjednika postrojbe, imali svjedoka za Vašu patnju, zarobljeništvo ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×