Jump to content

Odšteta nakon oslobađajuće presude


macak_15

Preporučene objave

Pozdrav,

ima li osoba koja je oslobođena u kaznenom postupku nakon 4 godine suđenja pravo dobiti novčanu odštetu? 4 godine je trpio jer nije imao potvrdu da se proti njega ne vodi kazneni postupak, 4 godine je hodao na ročišta i imao neugodnosti. Može li okrivljenik zatražiti neku novčanu odštetu još prije nego presuda postane pravomoćna? Nisam ništa našao u Kaznenom zakonu.

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

nije bio u pritvoru, no fizički od strane zaštitara udaljen s radnog mjesta na vrlo neugodan i sramotan način pred 300 svjedoka  i dobio je trenutni izvanredni otkaz iz tijela lokalne uprave nakon što je poslodavac primio dojavu da je podignuta optužnica. Čak postoji i detaljni zapisnik o tom događaju kojeg je potpisao poslodavac i uručio okrivljeniku. Imam ga ovdje u spisu. Pošto je dobio izvanredni otkaz, nije dobio naknadu HZZ-a i nema šanse da se zaposli jer će idući poslodavac vidjeti razlog prekida radnog odnosa na papiru mirovinskog, bez obzira na potvrdu da se ne vodi kazneni postupak koju će moći dobiti za 11 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlog otkaza je to što je naćelnik općine zatražio da pred njim zatraži novu potvrdu da se ne vodi kazneni postupak preko Osobnog korisničkog pretinca, znači da pred njime upiše svoju lozinku i zatraži, što je odbio. Nakon toga je udaljen s radnog mjesta. Otkaz nije osporavan. 

Usput, tko je nazvao i dojavio, to je pitanje. Jedini ljudi koji su znali za to su zaposlenici suda i državnog odvjetništva. 

uređeno: od macak_15
Zaboravio detalj
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje sam postavio zbog mogućnosti da se ide prema poslodavcu, no kako otkaz nije osporavan, bojim se da se tu ne može ništa učiniti. Smatram da načelnik nije imao pravo tražiti ovo što je tražio na opisani način (jer se ovdje radi i o osobnim podacima pojedinca, koji uživaju zaštitu), a odbijanje radnika opisanom zahtjevu, smatram da nije validan razlog za otkaz.

Nekakve radnje prema RH zaboravite iz razloga što se to može učiniti u slučajevima pritvora ili istražnog zatvora, koji su onda producirali i daljnje posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija