Jump to content

Prigovor na prometni prekršaj nepropisnog parkiranja


Anitai2

Preporučene objave

Prometni redar Grada Zagreba mi je na automobilu ostavio obavijest o plaćanju 300,00 KN kazne za navodno nepropisno parkiranje. Automobil je bio parkiran na kraju slijepe ulice, na asfaltiranoj površini/odvojku koja nije označena horizontalnom signalizacijom kao cesta (vidljivo na priloženoj slici).

Gradskom uredu pisala sam prigovor no od Grada sam dobila generički odgovor u kojem se pozivaju na čl. 78, st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i obavještavaju me da će biti izdan obavezni prekršajni nalog ukoliko kaznu ne platim u navedenom roku. E sad, s obzirom da ne smatram da sam parkiranjem ugrozila sigurnost drugih sudionika u prometu, automobil tehnički nije bio parkiran na cesti niti je predstavljao smetnju za okretanje drugih automobila. smatrate li da ima smisla sporiti se oko ove situacije na Prekršajnom sudu? I koliko iznose troškovi postupka pred sudom?  

Napomena: stanari u slijepoj ulici se već osam godina parkiraju na ovoj javnoj površini i nikada do sada nisu izdane kazne za nepropisno parkiranje. 

 

Auto 1.jpg

uređeno: od Anitai2
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o Jarnovićevoj ulici u Prečkom u kojoj su izgrađene tri velike zgrade s cca 550 stanova i niti jednog predviđenog javnog parkirnog mjesta. 

Nisam jasno napisala u prijašnjem postu no i svi ostali parkirani automobili su dobili kaznu. 

Hvala na informaciji o sudskim troškovima, s obzirom da se ne radi o velikom iznosu, vjerojatno ćemo ići na sud. Dobrodošli su bilo kakvi savjeti ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija