Jump to content

Razlog za izvanredni otkaz


Slyder

Preporučene objave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , gala385 je napisao:

Zakon ne propisuje detaljno, već sudska praksa, a trebali bi i interni pravilnici poslodavca. Radi se o teškim povredama..

Ovdje ima nešto..

https://www.radniodnosi.hr/33/razliciti-razlozi-izvanrednog-otkaza-prema-aktualnom-zakonu-o-radu-i-pretezitoj-praksi-uniqueidmRRWSbk196FxrPUATdrQkIwYDiCmfY-rvfJsqU2OkfRuj8kYACWkhA/

https://lider.media/arhiva/7986/

Pročitah informacije na linku no nije mi kristalno jasno.

Konkretna situacija:xy osoba radi u dispečerskom centru jedne taxi kompanije iz Zagreba, te je upisala točno polazište stranke dok je odredište uneseno krivo. Tvrtka tu zapravo nije oštečena, može li poslodavac uručiti izvanredni otkaz zbog učinjene pogreške?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

To nije valjan razlog za izvanredni otkaz, moralo bi se raditi o povredi tako teškoj da nastavak radnog odnosa više nije moguć.

Hvala ;) a kako uopce sudska praksa definira kada nastavak radnog odnosa nije moguć? Obzirom da propisi nisu precizno definirani, pretpostavljam da u praksi ima raznih primjera sa razlicitim ishodima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi od suca do suca i od slučaja do slučaja, predmet se mora pojaviti pred sudom da bi se moglo reći. Znamo da kad radnik izbubeta poslodavca, da je to razlog za izvanredni otkaz. Kad ukrade novac, to je također za izvanredni otkaz. Uglavnom, kad god je nešto istovremeno i povreda radnog odnosa, i kazneno djelo, gotovo sigurno možemo reći da je to razlog za izvanredni otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija