Jump to content

Nametljivo ponasanje


Lik225

Preporučene objave

Posljedice kaznene prijave su te da će policija i državno odvjetništvo provoditi izvide - ispitat će nju, ispitat će Vas, izvršit će uvide u poruke, eventualno mobitel ili informacije ISP-a, ispitat će svjedoke koje ona predloži, ako ih ima, i slično. I tada će državni odvjetnik donijeti odluku hoće li podići optužnicu protiv Vas ili odbaciti kaznenu prijavu. Ako odbaci kaznenu prijavu, nikome ništa. Ako podigne optužnicu, tek tada nastupaju neke posljedice za Vas - da ćete se morati odazivati raspravama, da nećete moći dobiti čistu potvrdu o nekažnjavanju i slično. Ali do toga je još daleko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, to je bitno iz razloga jer se navedeno djelo (nametljivo ponašanje iz čl. 140 KZ-a) progoni po prijedlogu ovlaštene osobe (to je žrtva), što znači da bez njezina prijedloga za progon, ne može doći do kaznenog postupka prema vama.

Dakle, i roditelji mogu prijaviti djelo, ali bez prijedloga vaše bivše djevojke, nema postupka. Također, treba imati na umu kako postoji i vremenski rok unutar kojeg se prijedlog za progon mora staviti, a to je 3 mjeseca od saznanja za kazneno djelo i počinitelja. Nakon proteka tog roka, opet ne može biti postupka.

Obavezno sačuvajte svu komunikaciju koju imate, jer će poslužiti kao dokaz, ako do postupka dođe. I jasno, klonite se daljnje komunikacije ikakve vrste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo gospodine, veoma ste strucni, uglavnom, radimo zajedno tako da je komunikacija neizbježna, ali me samo zanimalo kako se pripremiti s obzirom da je i jedna i druga strana samovoljno pisala/odgovarala na poruke, ugl. Da skratim, clan obitelji je policijski djelatnik, njemu je telefonski receno sve, dali se moze ista bez potpisa ili pristanka ostecene osobe ista poduzeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 sati , Lik225 je napisao:

Hvala lijepo gospodine, veoma ste strucni, uglavnom, radimo zajedno tako da je komunikacija neizbježna, ali me samo zanimalo kako se pripremiti s obzirom da je i jedna i druga strana samovoljno pisala/odgovarala na poruke...

Zato sam sugerirao čuvanje poruka budući nema govora o nametljivom ponašanju (barem ne onom preko poruka) ukoliko druga strana dobrovoljno sudjeluje u takvoj komunikaciji ili čak inicira taj vid komunikacije.

Ovo s poslom ćete si morati nekako riješiti sa poslodavcem (drugačiji raspored, smjene ako ih ima ili nešto slično).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija