Jump to content

pitanje, prometni prekršaj...


anonimno

Preporučene objave

dobio sam kaznu za prometni prekršaj od 1200 kn + 110 kn troškovi...za prebrzu vožnju i nevezanje...

priznajem ...kriv sam...al kako mi je ovo prvi počinjen prekršaj u životu nakon 10 godina vozačke, dosad nisam nikada bio ni kazneno ni prekršajno kažnjen, dal se isplati podnositi žalba i dal postoji mogućnost da mi se kazna ako ništa drugo umanji...?

puno hvala

Help...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da postoji šansa. Uložite žalbu da bi se proveo redovan prerkšajni postupak. Priznajte počinjenje djela prekršaja, navedite sve olakotne okolnosti a to su: dosadašnj anekažnjavanost, iskazano žaljenje zbog počinjenog prekršaja, mala primanja. Za sve to zamolite suca i trebalo bi upaliti. ako ništa kaznu možete u ratama platiti. i to je neka utjeha. pozdravb

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još dva pitanja...

koja je razlika između pisanje žalbe nadležnom prekršajnom sudu ili pisanja primjedbe prekršajnom sudu Republike Hrvatske? (da li se ukoliko se piše prekršajnom sudu RH, a ne nadležnom sudu postupak samo odugovlači ili?

 

Te pitanje vezano uz onih famoznih 110 kuna, da li je to potrebno odmah platiti ili po dobijenom sudskom rješeju sa postupka žalbe ili primjedbe?

 

Unaprijed se zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pojam prekršajni sud RH ne postoji - jer svi sudovi prerkšajni u RH nose taj naziv s tim da u nazivu još nose i naziv mjesta odnosno sjedišta kao npr. Prerkšajni sud u Zagrebu. Nadležni prerkšajni sud je onaj prekršajni sud koji je nadležan, seljački rečeno zadužen za taj predmet, a to je uglavnom sud kojem policijska postaja na području koje se desi primjerice prometna nezgoda, proslijedi cijeli predmet na odlučivanje, a to nije uvijek sud na čijem području prebiva okirivljenik. nadam se da nisam zakomplicirala. Sudu se ne predaju primjedbe. Primjedba se daje na rad suda, ako imaš kakvu primjedbu, a nemaš. Nego, predaješ žalbu. Ako se žalite troškove plaćate po dovršetku postupka, znači kad dobijete konačno rješenje o prekršaju u kojem će pisati iznos troškova, koji će najvjerovatnije zbog dužine trajanja postupka biti puno veći od početnih 110,00 kn. nadam se da sam pomogla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

poštovani, dobio sam kaznu zbog prebrze vožnje.

Vozio sam 68 km/h a dozvoljeno je 50 km/h te na taj način dobio sam kaznu od 500+110 kn sudski troškovi.Bitno je to da nije bilo znaka za ograničavanje brzine na 50km/h a vozio sam u koloni. Student sam(apsolvent) i nemam nikakva primanja, trenutno služim civilnu službu 8h te ne postoji mogućnost da se privremeno zaposlim zbog nedostatka vremena. Također, ovo mi je prvi prekršaj u 8 g vozačkog iskustva. Zanima me, šta da napišem tj. da ne napišem u svoju obranu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija