Jump to content

POVIŠICA MIROVINE


profi

Preporučene objave

Imam pitanje, dali če mi se povisit mirovina s obzirom da sam 2015g. otišao u mirovinu sa 41g. staža i 60g. života, mirovina je iznosila 4300,00 kn. a 2017g. 11.09. zamrznuo sam mirovinu i ponovno se zaposlio i završio 14.12 2018g.

firma je uplačivala 10000,00kn bruto, dali če se mirovina za tih 15 mjeseci povečat.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na Vas zahtjev mirovina se moze ponovno odrediti prema odredbama ZOMO-a ako ste nakon umirovljenja navrsili najmanje jednu godinu staza osiguranja i ako ispunite uvjete koji su za ostvarivanje prava na starosnu, prijevremenu starosnu ili starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika propisani ZOMO-om. U tom slucaju mirovina će se izracunati prema sadasnjem ZOMO-u clanak 100., i clancima od 81 do 88., koji vrijedi do 31.12.2018.god.

Mirovina bi vam se trebala nesto povecati jer se na postojeci staz koji ste imali dodaje jos ovih cca 15 mjeseci i tako racuna u formuli za izracun, po napisanom sad imate nesto vise od 42 godine i 3 mjeseca staza osiguranja, a kod izracuna uzima vam se i ostvareni vrijednosni bodovi prije i nakon ostvarivanja prava na prijasnju mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija