Jump to content
Sign in to follow this  
profi

POVIŠICA MIROVINE

Preporučene objave

Imam pitanje, dali če mi se povisit mirovina s obzirom da sam 2015g. otišao u mirovinu sa 41g. staža i 60g. života, mirovina je iznosila 4300,00 kn. a 2017g. 11.09. zamrznuo sam mirovinu i ponovno se zaposlio i završio 14.12 2018g.

firma je uplačivala 10000,00kn bruto, dali če se mirovina za tih 15 mjeseci povečat.

Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Na Vas zahtjev mirovina se moze ponovno odrediti prema odredbama ZOMO-a ako ste nakon umirovljenja navrsili najmanje jednu godinu staza osiguranja i ako ispunite uvjete koji su za ostvarivanje prava na starosnu, prijevremenu starosnu ili starosnu mirovinu za dugogodisnjeg osiguranika propisani ZOMO-om. U tom slucaju mirovina će se izracunati prema sadasnjem ZOMO-u clanak 100., i clancima od 81 do 88., koji vrijedi do 31.12.2018.god.

Mirovina bi vam se trebala nesto povecati jer se na postojeci staz koji ste imali dodaje jos ovih cca 15 mjeseci i tako racuna u formuli za izracun, po napisanom sad imate nesto vise od 42 godine i 3 mjeseca staza osiguranja, a kod izracuna uzima vam se i ostvareni vrijednosni bodovi prije i nakon ostvarivanja prava na prijasnju mirovinu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×