Jump to content

Preporučene objave

Poštovani,

naivno sam nasjeo na trik prevaranta koji se predstavljao kao potencijalni kupac mobitela kojeg prodajem na Njuškalu i razmjenio s njim slike osobne iskaznice ''kako nitko ne bi bio prevaren''. Kasnije sam na internetu saznao da osobna iskaznica čiju sliku mi je prevarant poslao nije njegova nego da pripada nekom trećem čovjeku kojega je jednako tako prevario. Prevarant me tražio i broj bankovnog računa, ali mu to nisam dao i nakon toga nismo kontaktirali. Nikakve druge podatke mu nisam davao. Zasad nisam imao nikakvih neugodnosti, ali se bojim za svoje financije. U najkraćem roku ću slučaj prijaviti policiji, iako sumnjam da će mi to pomoći.

Što mi je činiti? Kako da se zaštitim od zloporabe podataka koje prevarant ima na slikama moje osobne iskaznice?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obavezno postupiti po Drotovoj uputi, jer postoji realna opasnost da će se "dizati" pretplate sve u 16 za mobitele budući naši vrli teleoperateri ne vrše ama baš nikakve provjere, i imali smo već dosta takvih slučajeva ovdje na Legalisu, gdje su ljudi imali ozbiljnih problema sa ovrhama, neki i na desetke tisuća kuna.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovana gospodo, hvala Vam na dosadašnjim odgovorima.

Prijavio sam gubitak osobne i sami slučaj policiji, kontaktirao sam sa zloglasnom Ferratum bankom, ostalom gamadi alla ''on-line brzi krediti do 3.000 kn'' i sa svim teleoperaterima kojih sam se mogao sjetiti te zahtijevao da me se stavi na tz. ''listu mogućih prijevara'' i zasad izgleda da nisam nikako oštećen.

Policiji sam čak priložio i isprintani razgovor sa go.netom i kontakt treće osobe čiji je muž također žrtva istog prevaranta pa su me pola sata nakon odlaska iz postaje zvali da mi kažu da im je došao pak i još jedan čovjek sa identičnom pričom. Možda sam naivan, ali mi se ipak čini da se klupko kako-tako odmotava...

Mogu li još nešto napraviti da se zaštitim? Ima li smisla kontaktirati AZOP?

Lp i svako dobro u novoj godini želim!
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio balbudabifu
   Poštovanje,
   Evo zanima me sljedece.
   Klijent iz Texasa, US zahtjeva od naše tvrtke Taxpayer number (TIN) i veli da se moramo nalaziti na Texas Approved Vendor List.
   Moje pitanje je: Da li je ikako moguce da se OIB  iz Hrvatske koristi kao TIN odnosno Taxpayer Identification Number u Americi.
   I na koji nacin doci na taj Vendor List?
   Ukoliko znate nekog računovođu odnosno CPA iz US a da je Hrvat ili bi mogao pomoci te dati savjet oko ovog slobodno mi posaljete njegov mail u Inbox ili nekamo.

   Hvala puno i ugodan ostatak dana!
 • Online korisnici×