Jump to content

Kupnja stana u gotovini


Drago91

Preporučene objave

Poštovanje,

planiram kupiti stan u zgradi u gotovini ali se trenutno nalazim u inozemstvu stoga neželim dolaziti gledati stanove dok nevidim bar da su osnovni uvijeti uredni, te me zanima slijedeće:

Što mi je od papira bitno provjeriti ( osim izvatka iz zemljišne knjige gdje mogu vidjeti vlasništvo te terete) tj. tražiti od vlasnika da mi pošalje?
 

Svakako ću prije kupnje stana angažirati odvjetnika da sve provjeri ali nikako mi nije zgodno doći za hrvatsku i onda tek saznati da nešto elementarno nije uredu što se je moglo odmah primjetiti.

 

Unaprijed se zahvaljujem

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , Spitfire je napisao:

Osim onoga što možete provjeriti online u ZK, valjalo bi da vam dostavi dokaz legalnosti građevine da se ne bi vi morali eventualno s tim baviti kasnije, te energ. certifikat koji njmu treba za prodaju a vama z aiznajmljivanje.

Dokaz legalnosti građevine? To bi bila građevinska i lokacijska dozvola ili? Nerazumijem se previše kako to funkcionira sa zgradama nazalost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija