Jump to content

otpremnina


vuk vucko

Preporučene objave

Imali biste pravo na otpremninu, ali je pitanje biste li je mogli ostvariti. Pretpostavljam da su minimalci koji su uplaćeni, uplaćeni ustvari od Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORT), pa je vjerojatno da će i nadalje AORT plaćati minimalce prema Vama. Međutim, ako je predstečajni postupak neuspješno okončan (a očigledno jest kad firma ide u stečaj), tada ćete svoju tražbinu moći ostvarivati isključivo prijavom u stečajni postupak, prema stečajnom upravitelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad bude otvoren stečaj, trgovački sud će donijeti rješenje o otvaranju stečaja, koje će biti objavljeno na stečajnim objavama na e-oglasnoj ploči. U rješenju će sve pisati kome i u kojem roku morate podnijeti prijavu tražbina (stečajnom upravitelju, obično u roku od 2 mjeseca ili 3 mjeseca od otvaranja stečaja). Podnosi se pisano, preporučeno poštom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Zastara za novčana potraživanja iz radnog odnosa su 5 godina. Vaša firma mora negdje postojati, možda je pripojena, možda je spojena sestrinskoj firmi, možda dobro posluje pa nije ušla u predstečaj uopće. Pratite stečajne objave na e-oglasnoj ploči, bez imena firme je teško bilo što pametnije reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Prijatelj mi radi u tvrtki koja je pred zatvaranjem. Vlasnik je vec preko druge tvrtke izvukao sve sto se moglo financijski izvuci. Mozete li mi pomoci sto sve treba prikupiti od papirologije dok je jos na poslu? Da li je bolje ici preko AORT-a ili direktne tuzbe protiv tvrtke? U pitanju su: neisplacena placa, neisplaceni prijevoz, neiskoristeni godisnji odmori,otpremnina. Prijavljen je na placu od 5.000 kn, a 1.000 kn dobiva tako sto mu se dio obracuna kao trosak prijevoza,a dio ide pod loco voznju. Ako bi isao na tuzbu,kad poslije dode do presude u njegovu korist(koja je neosporna), kako ce se to isplatiti ako financijski ne bude sredstava u tvrtki? Tvrtka ima neke prostore u svom vlasnistvu, ali i nepodmirena potrazivanja. Da li vlasnik ikako odgovara svojom imovinom za potrazivanja? Ispricavam se na dugom pisanju,al morala sam napisati sve sto mi pada na pamet jer bi mu stvarno htjela pomoci. Unaprijed zahvaljujem na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija