Jump to content

Odgovor na tuzbu za neisplaceni kredit


Rosie

Preporučene objave

Molim pomoc!! 

Prije god dana sam u firmi digla sindikalni kredit koji nisam vise mogla placati jer sam imala previse ovrha na placi nskon sto su mi placu prepolovili i firma je u predstecajnoj nagodbi. Na to sve dobila sam dobila otkaz kao visak i nasla se na birou. Ovih dana mi je dosla tuzba od opc. Suda u Zg, radi  gore somenutog, neisplacenog kredita te da u roku 10 dana moram poslati odgovor na tuzbu, a ako to ne ucinim, Sud ce smatrati da sam se oglusila. Ja ne bjezim od toga ali ne mogu to platiti odjednom niti imam novaca za odvjetnika. Sto uciniti i kako da napisem odgovor na tuzbu sama.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući PF Obvezno pravo, s obzirom da se radi o tužbi radi povrata zajma.

Ako u navedenom roku ne odgovorite na tužbu, postoji mogućnost da će sud protiv Vas donijeti presudu zbog ogluhe, kojom će u cijelosti usvojiti tužbeni zahtjev. Međutim, ako nemate što navesti u odgovoru na tužbu, kao što kaže Matrix, možda je bolje pustiti da se to i dogodi, jer će tada dodatni troškovi biti minimalni. Vi možete protivnoj strani, po njihovom odvjetniku, predložiti sklapanje izvansudske nagodbe kojom biste obročno platili taj dug uvećan za troškove podnesene tužbe, na način na koji biste to mogli financijski podnijeti, pa će onda u slučaju sklapanja takve izvansudske ili sudske nagodbe (pred sudom) tužitelj povući tužbu i postupak protiv Vas se više neće voditi.

Jesu li navodi tužbe točni: je li iznos koji oni potražuju točan? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala Vam puno na odgovorima puno mi je ovo pomoglo jer stvarno nisam upoznata s tim stvarima i nisam znala kako postupiti a svaki odlazak po neko pitanje odvjetniku kosta 100€ tako da ste mi ustedili i vrijeme i novac i stvarno se zahvaljujem. Ruby_Danderfluff iznos je tocan i navodi su tocni . Svakako cu postupiti kako ste predlozili. Jos jednom hvala na odgovorima i pomoci🤗

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija