Jump to content

Nasljeđene dionice


umorna79

Preporučene objave

Dobar dan svima!                                                                                                                                                                                                                                        Nakon održane ostavinske rasprave 29.11.2018. ( rjesenje je istog dana postalo pravomocno) , ja i sestra saznajemo za postojanje 200 dionica ( koje su pripadale mojoj pok.majci) te su ravnomjerno podijeljenje tako da smo ja i sestra dobile svaka 100dionica. Nakon sto sam kontaktirala SKDD negdje oko 10.12. ( jer nam se u meduvremenu dogodio jos jedan smrtni slucaj u obitelji pa covjek nema ni vremena se natezati s papirima) , oni mi govore da su 3dionice otplacene te ostalih 197neotplaceno te kako cemo morat napraviti Izjavu ( koliko ce otplacenih dionica pripasti sestri i meni od tih 3otplacene i koliko od preostalih 197 neotplaćenih dionica) i do tuda mi je sve jasno. Medutim , u SKDD mi govore da kontaktiram CERP u vezi neotplacenih dionica. Zovem CERP krajem 12mj da vidim da li i njima treba sto poslati od dokumentacije, kad sam napravila sve potrebno ( dakle dogovor sa sestrom u vezi raspodjele dionica, Izjavu, ovjeru kod biljeznika) no oni rade samo uto i cet od 9-12...i naravno nisam ih uspjela dobiti krajem 12mj samo centralu, ali danas napokon uspjevam. Službenica mi govori da sam zakasnila jer da je rok za neotplacene dionice bio 14.12.2018. jer moja majka je preminula u 2018. i da sam imala vremena ( nepotreban komentar gđe ali neka joj...) . Na moje pitanje da je rok dakle 15d od ostavinske za javljanje CERPu nisam dobila odgovor od gđe već samo da je rok bio do 14.12.2018 . Na moje pitanje sto to znaci ako je netko preminuo 11.12.2018 ima rok  do 14.12.2018. se obratiti u vezi neisplacenih dionica i zasto se na to ne ukaže kad ih se kontaktira ona mi odgovara, podizuci tog glasa , da sam sigurno kad sam se prvi put obracala postavila pogresno pitanje pa mi nisu na to odgovorili?!?   Stoga vas molim, ukoliko imate saznanja da mi odgovorite vezano za neisplacene dionice - koliki je rok za javljanje CERPu u vezi neotplacenih ( nasljedenih ) dionica i gdje to pise? I da li ja i sestra sada gubimo tih 197neotplacenih dionica ?     Oprostite na dužem postu! Unaprijed zahvalna na odgovorima!                                                                                        

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

CERP ima veze s cijelom pričom samo ako se radilo o dionicama državnog poduzeća, inače ne znam što bi CERP radio u cijeloj priči (Centar za restrukturiranje i prodaju, nasljednik Agencije za upravljanje državnom imovinom). Vjerojatno postoji neki njihov javni poziv ili nešto slično, za koji je istekao rok. Ako je tako, potencijalno će biti novi natječaj za otkup državnih dionica, i onda ćete se moći javiti ako želite, no pretpostavljam da to povlači za sobom da ćete morati i nastaviti plaćati te dionice. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija