Jump to content

Povećanje najamnine za 40 % usprkos Ugovoru


Ljiljana48

Preporučene objave

Poštovanje ! Trebala bih savjet . Samohrana sam majka i živim s djetetom u podrumskom stanu.U 8.mjesecu 2018 potpisalasam Ugovor o najmu s gazdaricom koja živi u inozemstvu.Do početka grijanja nisam ni slutila da će se u svim prostorijama u stanu pojaviti vlaga i gljivice.Preko susjede gazdarica poručuje da povisuje najamninu za 40 % od dogovorene oglušujući se zbog uvjeta koji zaista nisu za stanovanje.Imam li pravo pozvati se na Zakon o podstanarskim odnosima da se od potpisivanja Ugovora kroz 1 godinu najam ne povisuje i mogu li dok ne nađem adekvatan smještaj ostati živjeti u stanu il me gazdarica s djetetom može izbaciti na ulicu? Najljepše se zahvaljujem i ujedno svima želim sretnu i uspješnu 2019 !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ljiljana48 je napisao:

Imam li pravo pozvati se na Zakon o podstanarskim odnosima da se od potpisivanja Ugovora kroz 1 godinu najam ne povisuje

Zakon o najmu stanova, te se ista odredba odnosi na ugovore na neodređeno vrijeme. No u svakom slučaju bi imali pravo Zakonu o najmu stanova te Zakonu o obveznim odnosima zahtjevati (štoviše, dužni ste obavjestiti bez odgađanja najmodavca o nedostatku koji se pokazao u tijeku najma) otklanjanje nedostataka u određenom roku, pa ukoliko to isti ne učini, raskinuti ugovor ili zahtjevati snižavanje najamnine.

Izbaciti vas baš samo tako ne može. Iz nekih opravdanih razloga može raskinuti ugovor o najmu i dati vam rok za iseljenje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija