Jump to content

dug po kreditima


think

Preporučene objave

Poštovani, pozdrav.

Imam jedno pravno pitanje u vezi nasljedstva, a nisam mogao pronaći konkretnu tematiku.

Radi se o slijedećem. Otac mi je umro prije dvije godine, ostavinska rasprava je provedena u kojoj smo se sestra i ja odrekli cijele imovine (kuće, pokretnina i ostale imovine) i svega u korist mame. Krediti koji su ostali iza oca, mama je nastavila otplaćivati i preuzela sve obveze koje je otac imao sukladno zakonu.

Pitanje glasi, dali u slučaju da se mami nešto dogodi, mi moramo preuzeti očeve dugove po kreditima koje je mama naslijedila obzirom smo se mi odrekli u ostavinskoj raspravi svega u korist mame, a mama (ima jedan svoj kredit koji je podigla prije smrti oca)????

Pitam obzirom su iz banke zvali nekoliko puta već, gnjaveći mamu da ona osobno podigne jedan kredit koji bi pokrio postojeće kredite i dugove oca koji su ostali iza njega, pa mi je to sumnjiva igra banaka?!!

 

Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ostavinskoj raspravi ste se trebali odreći nasljedstva, a ne odreći u korist majke. Vi ste se na taj način prihvatili i istovremeno odrekli u majčinu korist. To je razlika zbog koje je taj dug već Vaš. Vas sada nitko ne tereti, jer majka podmiruje dug, ali da prestane sa ovakvim postupanjem, onda bi potraživali podmirenje duga i od Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija