Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

belinda

Prelaz/most preko zajedničkog puta

Preporučene objave

Poštovanje, imam pitanje vezano za pristupni put do moje kuće. Susjed niže uz put ima parcele s obje strane puta. S jedne strane puta je njegova kuća, a s druge je strane napravio garazu i povezao ih mostom kako bi krov garaze korisitio kao terasu. Put je sirok 3,5m a visine je oko 3,60m. Most je napravljen prije desetak godina ali moj djed zbog "dobrosusjedskih" odnosa nije prijavljivao inspekciji. Zbog ovog mosta je onemogućen npr. pristup vatrogasnim kolima, većem kamionu i sl. Pitanje: postoji li osnova da se ovo prijavi građevinskoj inspekciji; sumnjam da je ovo "zdanje" moglo biti legalizirano ili ?

Unaprijed zahvaljujem!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 19 sati , belinda je napisao:

Pitanje: postoji li osnova da se ovo prijavi građevinskoj inspekciji

Vrlo vjerovatno, jer je u samim početnim odredbama Zakona o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama propisano što se može ozakoniti, a ovakovo što ne vjerujem da je propiano kao moguće prostornim planom niti graditi sa ili bez akta za gradnju. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×