Jump to content

Premještaj sjedišta poslodavca-tehnološki višak


ptica0605

Preporučene objave

Poštovani, 

Naime našu firmu kupila je druga firma koja želi premjestiti sjedište firme iz ZG u ST. Zato jer imamo tamo naše urede. Dakle gasi se ured centrale u Zagrebu, a naziv firme ostaje. Nama se nudi premještaj u Split. No svi mi imamo obitelji i premještaj u Split naravno nikome ne dolazi u obzir. Kako nama u ugovorima stoji da je sjedište poslodavca Zagreb i radno mjesto u Zagrebu, a povremeno možemo biti raspoređeni na drugu lokaciju poslodavaca ( Split). Dakle povremeno može biti zbog nečeg što traje kreće vrijeme u drugom uredu u Splitu, a ne stalno. U tom smislu nama više sjedište firme nije u Zagrebu već Splitu te bi mi kao radnici iz Zagreba trebali biti višak za koje bi trebala biti isplaćena Otpremnina. No poslodavac ne želi isplatiti otpremninu jer kao što on kaže mi Vas trebamo, a dobro zna da svi imamo obitelji. 

Pitanje je slijedeće da li imamo pravo biti tehnološki višak jer je nama stalno mjesto zaposlenja Zagreb, a ne Split i da li imamo pravo na otpremninu po našem kolektivnom ugovoru. Ovo je način da na se želi maknuti bez otpremnina.

Lijepi pozdrav 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija