Jump to content

Valjana forma ugovora


dokumenttoni

Preporučene objave

Poštovani

zamolio sam (ne znajući) odvjetnicu da sastavi ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Ista je to učinila ali kad sam došao kod JB isti je odbio ovjeriti takav ugovor uz obrazloženje kako je odvjetnica morala znati kako je za pisanje ugovora o dosmrtnom obvezan JB akt kao i kod doživotnog. Kako nam je ta odvjetnica vodila dugogodišnje sporove, a ja sam joj platio predujam za taj ugovor zanima me što je istina. Odvjetnica je bijesna na JB i kaže kako je to što je on učinio gnjusno, a ja se u pravnom labirintu ne znam snaći tko je u pravu. Kako su mi roditelji jako stari tako smo tog JB zamolili da jos isti dan sastavi JB akt ako ugovor o dosmrtnom i to kod istog potpisali i platili. Molim Vas za stručni komentar da ali ugovor o dosmrtnom može pisati ISKLJUČIVO JB ili ne. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, doslovno gnjusno. Borbena vam je već navela zakonske propise što bi pojednostavljeno značilo da ste isti ugovor mogli čak i sami sastaviti ili doći ovdje pa ga preuzeti iz predložaka, te solemnizirati kod JB ili ovjeriti kod suca nadležnog suda.

E sad, zašto je gnjusno. Zato jer za sastavljanje JB akta, JB nagrada nije ista kao i kod potvrde (solemnizacije). Pa recimo da vrijednost predmeta te službene radnje iznosi više od 300 000 kn. Tada je osnovna JB nagrada 250 bodova ili preračunato 2500 kn.

Da je samo potvrdio (solemnizirao) već sačinjen ugovor tada je nagrada upola manja, tj. 1250 kn.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , dokumenttoni je napisao:

po njegovim riječima ugovor nije napisan u propisanoj formi, točnije bio je s proredima a ne smije biti.

Svi odgovori koje ste dobili su bili glede sljedećeg citiranog obrazloženja javnog bilježnika 

 

, dokumenttoni je napisao:

isti je odbio ovjeriti takav ugovor uz obrazloženje kako je odvjetnica morala znati kako je za pisanje ugovora o dosmrtnom obvezan JB akt kao i kod doživotnog.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija