Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

astinor84

Pomocna građevina do 50m2

Preporučene objave

Postovanje,

ako mi moze netko malo bolje razjasniti da li mogu na gradevinskoj cestiti gdje je legalizirana kuca napraviti pomocni objekt do 50m2 kako stoji u zakonu da netreba gradevinska dozvola. Znaci da li mogu krenuti u radove bez da ista idem traziti i ikog obavjestavati? Da li treba itko izlaziti na teren?

 

Unaprijed se zahvaljujem na savjetima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 45 minuta, astinor84 je napisao:

ako mi moze netko malo bolje razjasniti da li mogu na gradevinskoj cestiti gdje je legalizirana kuca napraviti pomocni objekt do 50m2 kako stoji u zakonu da netreba gradevinska dozvola.

Ukratko, ne treba Vam građevinska dozvola već glavni projekt. 

Prvi korak bi bio, angažman ovlaštenog projektanta za izradu gl. projekta. Projekt mora biti izrađen u skladu s PP, pravilima struke i važećim pozitivnim propisima o čemu projektant mora voditi računa. 

Nadalje, nakon što projekt bude izrađen, Vaša dužnost je samo prijaviti početak građenja. U prijavi navodite oznaku gl. projekta, izvođača i nadzor. 

Vodite računa dali je potrebna parcelacija ili ne te u dogovoru s projektantom, ukoliko je, bilo bi dobro da je provedete prije izrade glavnog projekta. 

Nakon što završite objekt, dužni ste podnijeti zahtjev za izdavanje Uporabne dozvole.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ubacit cu se na ovu temu s obzirom da imam pitanje iste tematike. Znaci, zanima me gradnja objekta do 50m2, ali ne razumijem smijem li na taj objekt normalno staviti kosi krov kako bi izmedju stropa i krova dobio prostor koji bi koristio kao svojevrsno skladiste? ili se podrazumijeva da takva gradjevina nema strop, vec iskljucivo krov?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pravilnik takovu građevinu definira kao zgradu koja ima jednu etažu do 50 m2 tlocrtne površine. Ovo što ste opisali bi se shvatilo kao potkrovlje, dakle još jedna etaža.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×