Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

lilly_zagreb

Pravilnik usvojen na sastanku stanara

Preporučene objave

Pozdrav,

predstavnik stanara u zgradi u kojoj živim predložio je da se na sastanku stanara usvoji pravilnik o izvođenju radova na uređenju stanova. Tim pravilnikom "stanari traže da suvlasnik stana u kojem će se izvoditi radovi ugovorno odredi izvođačima radova...". Većina uvjeta se odnosi na odlaganje materijala po zgradi, čistoću lifta i zajedničkih prostora ali i jednu za koju nisam sigurna da ju ima pravo tražiti:

"Svi radovi vezani uz zahvate na vertikalama vode ili grijanja dogovaraju se s predstavnikom suvlasnika, koji će osigurati da na njima rade samo ovlašteni serviseri zgrade. Troškove snosi suvlasnik stana koji se uređuje."

Konkretno, zanima me da li ako mijenjam instalacije u svom stanu da li su to zahvati na zajedničkim vertikalama i da li mijenjam nešto što je zajedničko ili moje?

Da li predstavnik može uvjetovati tko će izvoditi radove na instalacijama vode i grijanja u mom stanu?

Da li mi ima pravo onemogućiti pristup zajedničkom ventilu (ključ je kod njega) i onemogućiti moje radnike da zatvore vodu ako im je to potrebno - ako recimo ne želim da mi radove odrađuju "ovlašteni serviseri zgrade"?

Hvala!

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne znam što piše u međuvlasničkom ugovoru...

Nova sam u zgradi, od starih vlasnika nemam ugovor, a predstavnik stanara je najblaže rečeno "teška osoba" i izbjegavam svaki kontakt s njim za sad.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×