Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

mateya

Gradnja fasade

Preporučene objave

Postovani. Susjed čija je kuća 20ak cm od naše ograde udaljena želi raditi fasadu. Da bi to bilo moguće mora se maknuti naša ograda te se valjda kani služiti našim dvorištem. S obzirom da se radi o osobi koji nas i cijelo susjedstvo maltretira te tužaka cijeli kvart ne želimo dopustiti da nam se koristi dvorištem, ako na to imamo pravo. Ograda je bila napravljena puno prije njegove kuće , očito nije razmišljao o fasadi kad ju radio i približio 20cm uz ogradu. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vidite čl. 107. Zakona o vlasništvu, koji kaže da vlasnik nekretnine na kojoj je nužno obaviti radove može privremeno upotrijebiti tuđe zemljište radi izvođenja radova, postavljanja skele, ako se to na drugi način ne može izvesti. Međutim, mora Vašu nekretninu dovesti u stanje prije radova, a počinjenu štetu naknaditi, te bi Vi, ako ćete tjerati mak na konac, imali pravo i na primjerenu naknadu za korištenje Vašeg zemljišta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×