Jump to content

Izbacivanje iz nasljedstva i nužnog dijela


MadamM

Preporučene objave

Poštovani, 

Ukratko djed je u komi više od 3 mjeseca. 

Htio je samnom odraditi ugovor o doživotnom uzdržavanju ali nusmi stigli jer nisu riješeni papiri oko zemljišta na kojoj je kuća iako je in vlasnik u grntovnici 1/1.

Htjeli smo odraditi darovni kaf izađe iz bolnice no završuo je u komi, u tešjom je stanju i doktori kažu da se neće probuditi. 

Brat koji je rakođer nasljednik, ne pridonosi kućanstvu, neće plačat pola režija, kaže da mu nr mogu ništa jer je on nasljednik i da ga ostavim na miru.  Nije se brinuo o dedi dok je bio doma, po danu spava po noći ga nema, krao ga je. Ne pita za njega, ni za mene a živimo z istoj kući. Nije niti jednom u ova 4 mjeseca otkad je djejd u bolnici otišao u posjetu, niti pitao za njega. Neće sjest razgovarat o sprovodu i troškovima kad se desi najgore, kaže da mu neće ni na sprovod doći. Mislim da sam dovoljno dala do znanja kakav je to čovjek. Nikakvog morala koji već se poziva na svoja prava. Da li ja kao unuka, koja se brine za njega, njegove troškove, idrm u posjetu i kad jr već deda ga htio izbaciti kao nasljednika mogu tražiti da mu se oduzme nasljedno pravo. 

Srvarno trebam pomoć, nr mogu s tim čovjekom izaći na kraj. 

Hvala unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete ni po kojoj osnovi tražiti da mu se oduzme nasljedno pravo, jer nedostojnost za nasljeđivanje bi podrazumijevala teža kaznena djela na račun djeda, koja bi morala biti dokazana u kaznenom postupku. Nažalost, po mom mišljenju, oboje ćete naslijediti na jednake dijelove ako ste jedini nasljednici. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija