Jump to content

Pomoć Općine kod izgoriele kuće


milovan11

Preporučene objave

Dobar dan. Molim pomoć ako netko zna šta o ovakvim situacijama?. Ovako 02.02.2018 g mi je preminuo otac od karcinoma  a 17.05.2018.godine mi je izgorjela kuća i radiona, sve zajedno je u sklopu, koja je bila njegovo vlasništvo a po ostavini je pripalo majci, koja ju je darovnim ugovorom poklonila mom Mldb.sinu, Policiji i DO uzrok požara je do danas nepoznat.Bio sam u općini te tražio pomoć sufinanciranja izgorjelog objekta samo da mi podignu do krova u gabaritima kako je i bilo, nisam isključivo tražio novac nego da samo izgrade jel mi je to jedna jedina uspomena na oca ,no načelnik općine je rekao da je otac živ onda bi mogli a pošto je preminuo ne može zbog prebivališta a pokojni otac nije bio tamo prijavljen kao ni ja ,nego na istoj adresi gdje i dan danas živim,također sam bio u županiji koja pristaje pomoći ali u suradnji sa općinom a to načelnik ne želi Kome se obratit,ima li koja viša institucija za prijaviti načelnika u ovakvoj situaciji? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, mislim da je ovo dobra volja općine, i da općine općenito nemaju obvezu graditi svojim stanovnicima oštećene kuće od bilo koje nepogode, no možda se varam, možda postoji propis iz kojega bi ovo proizlazilo kao obveza općine. Jedino ako je požar na Vašoj nekretnini bio dio svekolike elementarne nepogode u općini, pa je općina proglasila elementarnu nepogodu.

Međutim, načelno govoreći, nadzor nad radom jedinica lokalne samouprave vrši upravna inspekcija pri ministarstvu uprave, kao i ured državne uprave u županiji. Ako mislite prijaviti načelnika, morali biste ga prijaviti njima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija