Jump to content
kjara45

VINKULIRANA POLICA U KORIST BANKE

Preporučene objave

Pozdrav, 

ostala mi je  zadnja neotplaćena rata kredita, polica  životnog osiguranja  je vinkulirana u korist banke. Sad me zanima da li netko zna, da li će se Banka naplatiti iz police za tu jednu ratu , ako da , što se događa s ostatkom novca  napolici, kome se isplaćuje?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne, životno osiguranje se isplaćuje banci tek u slučaju da se Vama nešto dogodi (smrt ili trajni invaliditet, pretpostavljam, ovisno kakva je polica ugovorena), pa da iz tog razloga ne možete plaćati daljnje rate kredita.

Osim toga, neke police se ugovaraju kao riziko police, dakle, kao kasko za život: ako se šteta dogodi, onda se isplaćuje, a ako se ne dogodi, nikome ništa, lova ostaje osiguranju. 

Zato morate znati kakvu ste policu životnog osiguranja ugovorili: riziko ili policu sa štednom komponentom?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav, 

hvala na odgovoru. JUčer sam bila u banci riješila i tu zadnju ratu, obzirom da kući svake godine dobijem izvještaj od osiguranja o dobiti  na kojoj piše  da se dobit  isplaćuje meni kao osiguraniku nakon isteka osiguranja s iznosom   koji bih trebala dobiti, pretpostavljala sam da se radi  o polici  gdje po završetku isplate kredita ja dobivam iznos,  ali sam  pitala tetu u banci da provjeri i rekla je da trebam dobiti isplatu, da će oni poslati osiguranju da je kredit isplaćen ,  ja dobivam papire o zatvaranju kredita i onda idem u osiguranje na isplatu.  Mada iskreno ja ne znam gdje to piše da li je RIZIKO polica ili ne, u naslovu stoji  Uvjeti za Mješovito osiguranje života?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×