Jump to content
MateMatic24

Ugovor o najmu

Preporučene objave

Imam namjeru uskoro se preseliti u drugi stan, te sam od stanodavca zatražio da sklopimo ugovor i da mi prijavi prebivalište (ne boravište) što je i prihvatio. Iz razloga što ne mogu puno riskirati sa najmodavcem pošto ga ne znam kakav je hoće li mu pasti napamet sutradan me istjerati iz stana jer onda nemam kuda, želim se osigurati kvalitetno sastavljenim ugovorom.

1. Rekli su mi većina da se ne mora ići kod javnog bilježnika ovjeriti sastavljeni ugovor jer je važeći i bez ovjere, te su potrebni samo naši potpisi i u dva primjerka, za mene i za njega, da li je to istina ili sam krivo informiran?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim odnosima propisuje da ugovor može biti sklopljen u bilo kojem obliku ako zakonom nije propisano drugačije. ZOO kao i Zakon o najmu stanova propisuju da mora biti u pisanom obliku. Niti jedan drugi zakon ne propisuje obvezu ovjere, kao npr. što Zakon o zemljišnim knjigama propisuje da na ugovoru o kupoprodaji mora biti ovjeren potpis onoga čije se pravo prenosi kupoprodajom na drugog da bi se to moglo provesti u ZK iako ZOO propisuje isto tako samo pisani oblik.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×