Jump to content
frenki zg

Nesolventno i Nelikvidno Društvo.

Preporučene objave

Često se nađete u nedoumici, kad čujete, da je netko Prodao Trg. Društvo, koje je u Blokadi.

Trenutna , ili Duža Financijska Blokada nekog Trg. Društva, za Dobrog poznavatelja, Trgovačkog i Financijskog Prava, ne znači da to Društvo nije dobro.

Da,pače - može se radi ti o vrlo kvalitetnom Društvu, pa i uz to i da nema ni Materijalne Imovine - Nekretnina.

Blokada jednog Društva, na iznos od.npr. - 1.mil. Kuna, u trajanju od preko 1 ili 2 Godine, ako se o tom Društvu redovito Knjigovodstveno

vodi računa, a to Društvo, ima Sudsko Potraživanje, bar - 50%-Veče od , trenutnog Dugovanja, Dugoročno može postati, Likvidno i Solventno Društvo.

Osnovno je, da Vi , ili Vaš Knjigovodstveni servis, budete u toku sa Finom i Trg. Sudom, da vam Firmu ne >brišu<, jer je - Blokirana duže od - 120. - Dana.

Na svako Riješenje - Trg. Suda, koje ne dobivate na Vašu Kućnu Adresu niti na Adresu Sjedišta Firme, več ono bude objavljeno na Stranicama Vašeg - Trg. Suda.,

svaka >Zainteresirana< Strana ima pravo Žalbe.

Tko je i tko može biti >Zaineresirana < Strana..?

Svi Vjerovnici, i Vi kao Osnivač. - U, to se ubraja i Ministarstvo Financija.- Ako ste Dužni, a imaju saznanja da imate Sudski postupak u kojem potraživate 

iznos koji zadovoljava pokrivanja Duga, i saznanje, da če te  Sudski Spor i dobiti.

Samo, tu Osnivač ili >zainteresirana< strana, mora biti svjesna Dugotrajnosti Sudskih postupaka.

Kad, dobije te Prvostupanjsku Presudu, u velikom broju, Suprotna Strana če uložiti Žalbu na VTS (Viši Trgovački Sud ), a kod nas je jedan Veliki problem.

Trgovački Sudovi postoje, u večini Večih Gradova, a VTS - je jedan, i čekanje odluke, po Žalbi, u prosjeku je oko 5 Godina.

Kad dobije te Prvostupanjsku Presudu, od tog dana, vam teku i Kamate na Dosuđeni iznos - troškovi postupka, i kamate na trošak postupka, do naplate.

Rijetko, u nekim slučajevima, Sudovi Dosuđuju - Vrijeme, kad je Dug i nastao., pa po tome spomente, kamate teku od, dana nana nastanka Duga, a Troškovi

od dana Presude.

Evo, da malo razbijemo >Famu<, oko toga, zašto je netko, Kupio ili Preuzeo Trg. Društvo u Blokadi, a sami znate, da to Društvo nema nikakvu - Nekretninu,

Strojeve, Hale, itd. - Kupio je zato, jer je i POTRAŽIVANJE Imovina, a Bivšem Vlasniku se nije dalo, godinama Sudovati, ili nije za to imao Financijskih Sredstava.

Samo, kad se u ton >upušta te< ,, mora te biti >dalekovid<,, da vam se ne desi, da imate i Drugostupanjsku Presudu,, Ali ju nema te od koga Naplatiti.

Ili je Društvo -Dužnik, u međuvremenu - >Propalo< ili je Stvarno, Propalo, jer ima više načina >PROPADANJA<

Pozdrav.

Frenki 

 

 

Uređeno od frenki zg
ispravak

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×