Jump to content

Pravo na godišnji odmor


Brooklyn

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Trebala bi mi informacija ukoliko je netko voljan pomoći. Pokušavam utvrditi koliko mi je još dana godišnjeg ostalo. 

"Malo" me sve zbunjuje, pa sam odlučila pitati ovdje :) Radim kao med.sestra u stomatološkoj ordinaciji.

Dakle ovako - počela sam raditi 18.10.2017. za jednog poslodavca na određeno (zamjena za porodiljni), prestala sam raditi 10.06.2018.

11.06.2018. sam počela raditi kod drugog poslodavca (na neodređeno), tu sam još uvijek.

Godišnji odmor sam koristila od 16.07. do 1.08. (13 dana, jer mi je taman jedna subota tu trebala biti radna)

Da li ja imam pravo na sve skupa 28 dana godišnjeg, što bi značilo da mi je ostalo još 15 dana godišnjeg ili?

Piše mi u ugovoru da se godišnji utvrđuje prema čl.77, st.1 ZR ali se i na jednom mjestu u ugovoru spominje da će poslodavac pridržavati odredbi važećeg kolektivnog ugovora.

Voljela bih drugi dio godišnjeg odmora iskoristiti na odlazak na put, ali s obzirom da sam jedina koja tamo radi (osim doktora) nema me tko mijenjati. 

Poslodavac koliko sam skužila ne planira nikuda do ljetnog odmora. Pa me također zanima mogu li ja zatražiti godišnji u terminu koji meni odgovora, tako da mogu isplanirati put, kupiti kartu i tako, ili baš moram ići na godišnji kad mi poslodavac kaže?

Jer sam i za ljetni godišnji odmor saznala doslovno u zadnji tren (u četvrtak da ne radimo od ponedjeljka) pa nisam mogla nikud ni otići ni ništa

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Znam da je zakašnjelo, no smatram kako ste kod trenutnog poslodavca ostvarila pravo na 7/12 punog GO-a za 2018. godinu.

Ukupan broj dana GO-a određuje se prema vašem radnom vremenu, pa ukoliko imate 5-dnevno tjedno radno vrijeme, ostvarila biste pravo na 12 dana GO, a ukoliko imate 6-dnevno tjedno radno vrijeme, ostvarila biste pravo na 14 dana GO (ovo prema Zakonu o radu).

Ukoliko vam KU predviđa pravo na 28 dana GO-a, onda ste ostvarila pravo na 16 dana GO-a za 2018. godinu.

Vjerojatno ćete postaviti pitanje kako to da niste ostvarila pravo na puni GO budući ste na radu preko 6 mjeseci uzastopce, a odgovor se krije u tome da na taj način puni GO stječe radnik, koji se prvi put zaposli ili mu je pauza između 2 radna odnosa trajala dulje od 8 dana, a to nije vaš slučaj budući ste nastavila s radom kod drugog poslodavca bez dana pauze, stoga ostvarujete pravo na razmjerni dio GO-a kako je opisano prethodno.

Za period rada 18/10/2017 do 10/06/2018 kod ranijeg poslodavca ostvarila ste pravo na 8/12 punog GO-a (gdje točan broj dana GO-a opet zavisi o radnom vremenu), i on vam je morao omogućiti korištenje GO-a do isteka radnog odnosa, a ukoliko to nije bilo moguće, onda isplatiti naknadu za neiskorišteni GO.

Glede određivanja rasporeda korištenja GO-a, isto je dispozicija poslodavca, koji prilikom njegova donošenja mora voditi računa o radnom procesu i organizaciji rada te podredno, koliko je to moguće, željama radnika. Isto tako, zakon jasno kaže da odluka o rasporedu mora biti uručena radniku najkasnije 15 dana prije početka GO-a, stoga sugeriram da porazgovarate s poslodavcem i pokušate dogovoriti neki okvirni rok, jasno ukoliko imate još štogod GO-a za 2018. (ako ne, tu je ionako GO za 2019. pod uvjetom da ne dadete ili dobijete otkaz).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija