Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
helica

Nasljedstvo nakon smrti tetke ( ostavljena oporuka )

Preporučene objave

Tetka je ostavila oporuku u kojoj ostavlja nasljedstvo trima nećacima. Tetka je imala dva brata koji su pokojni i jednu sestru koja je živa. Sve nasljedstvo ostavila je djeci sestre i jednog brata. Dali djeca drugog brata imaju ikakva prava (radi se o velikom nasljedstvu), iako nisu u navedena u oporuci.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

Ukoliko smatrate da je, određenoj osobi, ostavitelj bio duzan ostaviti određeni dio svoje imovine, tada je rijec o nuznom nasljedstvu. Međutim, u konkretnom slucaju, potomci drugoga brata nisu nuzni nasljednici zbog toga sto pravo na nuzni dio ni u kojem slucaju ne mogu ostvariti braca i sestre. Dakle, oni nisu nisu nuzni nasljednici pa tako ni njihovi potomci. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×