Jump to content

doprinosi član uprave


Marina19

Preporučene objave

Poštovani, molim informaciju vezano za osnovicu i iznose doprinosa članova uprave za 2014, 2015, 2016 i 2017.godinu.Radi se o doo društvu koji ima jednog člana , društvo nije radilo,nije bilo prometa ali nije odjavljeno iz sudskog registra. Prema informacijama sada će trebati platiti doprinose .Na stranicama pronalazimo npr. za 2016 da se doprinos plaćao na minimalnu plaću ( u načem slučaju nije je niti bilo), a informacija iz Porezne je da je osnovica za 2016 godinu 8.037 kn. U 2017. je došlo do promjena i navodi se u člancima da je osnovica bila 5030,35kn. U Pireznoj imaju podatak da je osnovica za 2017. godinu 7735 kn. S obzoirom da se radi o iznimno velikim iznosima, a prometa nije bil ,molimo pomoć. . Do sada različite informacije dobivamo. Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate gledati Zakon o doprinosima, članak 21. kaže da je osnovica za doprinose člana uprave prosječna plaća x koeficijent 0.65. Kako se prosječna plaća mijenjala kroz godine, tako se mijenjao iznos osnovice. Predlažem da odete kod računovođe da Vam to izračuna, ali ako ste obvezni kao član uprave ovo plaćati, svakako ćete obračun dobiti od HZMO-a i Porezne uprave.

Međutim, direktor - član uprave je to dužan samo ako kroz to razdoblje nije bio osiguran po drugoj osnovi (radni odnos, obrt, OPG, umirovljenik i sl.), čudim se da ga nisu ranije opleli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija