Jump to content
Marina19

doprinosi član uprave

Preporučene objave

Poštovani, molim informaciju vezano za osnovicu i iznose doprinosa članova uprave za 2014, 2015, 2016 i 2017.godinu.Radi se o doo društvu koji ima jednog člana , društvo nije radilo,nije bilo prometa ali nije odjavljeno iz sudskog registra. Prema informacijama sada će trebati platiti doprinose .Na stranicama pronalazimo npr. za 2016 da se doprinos plaćao na minimalnu plaću ( u načem slučaju nije je niti bilo), a informacija iz Porezne je da je osnovica za 2016 godinu 8.037 kn. U 2017. je došlo do promjena i navodi se u člancima da je osnovica bila 5030,35kn. U Pireznoj imaju podatak da je osnovica za 2017. godinu 7735 kn. S obzoirom da se radi o iznimno velikim iznosima, a prometa nije bil ,molimo pomoć. . Do sada različite informacije dobivamo. Hvala unaprijed

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Morate gledati Zakon o doprinosima, članak 21. kaže da je osnovica za doprinose člana uprave prosječna plaća x koeficijent 0.65. Kako se prosječna plaća mijenjala kroz godine, tako se mijenjao iznos osnovice. Predlažem da odete kod računovođe da Vam to izračuna, ali ako ste obvezni kao član uprave ovo plaćati, svakako ćete obračun dobiti od HZMO-a i Porezne uprave.

Međutim, direktor - član uprave je to dužan samo ako kroz to razdoblje nije bio osiguran po drugoj osnovi (radni odnos, obrt, OPG, umirovljenik i sl.), čudim se da ga nisu ranije opleli.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×