Jump to content

Prijevremeni otkaz ugovora o najmu stana


Lovre777

Preporučene objave

Pozdrav, nisam nasao nigdje konkretan odgovor.... Uglavnom, potpisali smo ugovor o najmu stana na 1 god. za tri mjeseca istice ali bi htjeli ranije ga prekinuti tj. 3 mj. prije (ne bi sad navodio razloge jer ih je dosta) mislio sam da se mozemo lijepo sve ljudski dogovoriti pa sam najmodavce usmeno pitao (mjesec dana prije nego smo planirali izaci iz stana) jel bi bio kakav problem da jos taj mj. budemo, naravno platimo i idemo dalje, prvo je bilo ok nema problema da bi nakon tjedan dana pocela prica da je ugovor nemoguce prekinuti, da mi moramo platiti sve mj do kad smo potpisali (bili u stanu ili ne) ili da platimo taj mj ostavimo polog a ostale mj ce nam “oprostiti”?!? Jel to istina, jel oni to imaju pravo traziti? S tim da u ugovoru pise citiram “ stranke su suglasne da nije moguce otkazati ovaj ugovor prije isteka navedenog roka, osim u slucajevima iz clanka 13. Ovog ugovora” clanak 13 glasi:” ugovorne stranke su suglasne da sve obavjesti salju jedna drugoj u pisanom obliku preporucenom posiljkom” nigdje se ne navodi koliki je rok za ista. Znaci pod prijetnjom sam a uz to stan placam 500€ a u ugovoru pise 300€ (300 na racun  ostatak na ruke) toliko sam ljut da mi dođe da im se zaprijetim s tim! Dobio sam preporuku da napisem neki jednostrani otkaz ugovora i posaljem na adresu najmodavcima i da se pokupim kad sam planirao i odem. Jel imam pravo na to? Tocnije, kakva su moja a kakva njihova prava u ovom slucaju? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o najmu stana na određeno vrijeme ne možete otkazati prijevremeno jer prestaje istekom vremena, osim ako niste drugacije ugovorili. Vi ste ugovorili tocno to. S druge strane ,raskid ugovora je moguce zatraziti ,ali to ovisi o volji stranaka.

Prema ovome, najmodavac ima pravo traziti placanje najamnine za sve ugovorene mjesece. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija