Jump to content

Dio plaće i zaštićeni račun


skatana

Preporučene objave

Pozdrav svima !

Imam jedno pitanje vezano za isplatu plaće i zaštićeni račun.

Radi se o mojoj snahi. Radi teške zdravstvene situacije djeteta i supruga počela je raditi. Prekinula je roditeljski dopust i imala primanja na zaštićeni račun. Ima kredit u Erste banci koji je bio na čekanju sve dok je bila na roditeljskom dopustu. Pri zaposlenju  je otišla u Finu koja je poslala poslodavcu zaštićeni račun. U međuvremenu je počela teći otplata kredita i tražila je od banke da poslodavcu pošalje ugovor o kreditu da joj uzimaju od plaće ratu. Odbili su i rekli da je to protuzakonito. U 12 mjesto.18. dobila je normalno obračunatu plaću,dio na redovan račun,a dio koji ide na zaštićeni račun. Osim bolesnog djeteta i muža koji je imao dvije operacije ,a minimalan iznos bolovanja od 831 kn.koji je potrošio mjesečno na odlaske na kontrole ima još dva sina. Jedan ima 8,5 god.,drugi 4,5 god. To pišem kako bi razumjeli njihovu situaciju. Nije bila u mogućnosti platiti ratu kredita. Dobila je opomenu. U banci Erste gdje prima plaću i ima kredit su rekli da ako neće moć plačati,da će je ovršiti. Danas je dobila plaću. Dio koji ide na redovan račun koji je blokiran se vidi u SMS poruci,a dio koji ide na zaštićeni račun se nigdje ne vidi. Osim na njenoj platnoj listi.

Pitanje je sljedeće; može li banka zadržati njenu zaštićenu plaću ,kako bi je prisilila da plati kredit? Jer inače ima karticu kojom može dignuti novac sa zaštićenog računa na bankomatu.

Oprostite ako sam odužila sa pisanjem. Borimo se svaki dan da preživimo. I jedan dan bez kn je predug, pogotovo ako ti je dijete bolesno,a drugo dvoje raste i trebaju jesti,a o režijama da i ne govorim.

Hvala na svakom dobronamjernom odgovoru.LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dio koji ide na zaštićeni račun je izuzet od ovrhe, no nažalost, pretpostavljam da je interni propis banke da ako postoji dugovanje, da ga oni imaju pravo uskratiti s njezinih primanja kod te banke. Nažalost, ne znam što bih savjetovala kako da se postavi prema banci, jedino što je mogla je napravila, a to je da im ponudi izradu administrativne zabrane, odnosno suglasnosti za zapljenu izravno s plaće... 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija