Jump to content

Ravnopravno roditeljstvo sudska presuda


Danijel30

Preporučene objave

Iskreno, ja nisam čuo da je donesena i jedna presuda na temelju ravnopravnog roditeljstva, no, mislim da i ima udruga koja se zove, koliko znam, "Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo", možete je probati pronaći na internetu, pa se obratite njima možda oni nešto više znaju i raspolažu sa takvim isl. presudama i primjerima..

Sretno...!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Presudu sam uspio dobiti ali imam drugo pitanje. Što su po struci posebni skrbnici i ima li ista u svom opisu posla s djecom obaviti razgovor i pitati ih otvoreno s kojim od roditelja žele živjeti? To se dogodilo u mom slučaju a čini mi se da je prekoračila svoje ovlasti. Ispravite me ako griješim. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posebne skrbnice nemaju nikakvih specifičnih edukacija u pogledu razvojnih potreba djeteta, mentalnog zdravlja, privrženosti i sl., a što je nužno za ulogu koju im je namijenio zakonodavac. Stoga me ne iznenađuje kada ste napisali da je posebna skrbnica otvoreno pitala dijete s kojim od roditelja želi živjeti. Osoba koja dovodi malodobno dijete u situaciju da bira između roditelja, osoba koja teret odluke stavlja na leđa malodobnog djeteta, ili ne zna svoj posao ili je vrlo zlonamjerna jer takav pristup zove se zlostavljanje djeteta. Ovo nije jedini biser posebnih skrbnica. U zadnje vrijeme često čitam sudske odluke u kojima sutkinja citira mišljenje posebnih skrbnica pa napiše da "zbog niske kronološke dobi djeteta nije moguće utvrditi volju i mišljenje". To je vrlo opasna glupost koja pokazuje količinu njihovog neznanja. Ovo pokazuje da one ne samo da nemaju specifične edukacije koje sam gore naveo, već one ne znaju što piše u Europskoj konvenciji o ostvarivanju dječjih prava, a bome nemaju pojma niti o praksi Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u tom pogledu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija