Jump to content

Nasljedstvo nakon smrti bake


Meri03

Preporučene objave

Poštovani,

Moja baka je jako bolesna i sada zeli ostaviti nekretninu (kuću) i zemljište, sve to prepisati na mene i oca. Ona je vlasnik 1/1. Ja nemam braće.

E sada, brat od moje bake silom se želi dočepati njene nekretnine i pokušava je namamiti da je dohrani ne bi li se okoristio i preoteo nam kompletnu nekretninu i zemljište u zamjenu za njeno uzdržavanje. Tako da bi nas na taj nacin razbaštinio. Svako par dana joj dolazi u posjete i vabi je da neka se njemu preseli da ce se on za nju dalje brinuti. S obzirom da teško živimo samo bi nam još to trebalo da ostanemo bez svega. A njen brat ima i nekretninu i dobro živi.

Sada imam dva pitanja, pošto neznam zakone o nasljeđivanju i pravima:

1. Da li njen brat nakon što ona sve prepiše na nas može opovrgnuti tu oporuku u slučaju da sa njome naknadno sklopi nekakav ugovor o doživotnom i/ili dosmrtnom uzdržavanju?

2. Može li se ona predomisliti i naknadno poništiti tu našu oporuku bez da je brat uzdržava i samo mu prepiše te nekretnine njemu u slučaju da mu se prikloni? Da li je to moguće?

P. S. On je spreman na sve samo da se dočepa svega što ona posjeduje. Jako je sposoban i inteligentan i bojimo se da će okrenuti nju protiv nas.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Meri03 je napisao:

1. Da li njen brat nakon što ona sve prepiše na nas može opovrgnuti tu oporuku u slučaju da sa njome naknadno sklopi nekakav ugovor o doživotnom i/ili dosmrtnom uzdržavanju?

2. Može li se ona predomisliti i naknadno poništiti tu našu oporuku bez da je brat uzdržava i samo mu prepiše te nekretnine njemu u slučaju da mu se prikloni?

Smatra se da je oporuka opozvana samom činjenicom da je naknadno sklopljen ugovor o otuđenju imovine koja je prethodno obuhvaćena oporukom,na što upućuju odredbe čl.66 Zakona o nasljeđivanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija