Jump to content

samovoljno postavljen znak za zabranu zaustavljanja i parkiranja


lexor

Preporučene objave

Kao što kaže sivko, to nije zabranjeno, iako ne predstavlja obavezu po kojoj drugi vozači moraju postupiti.

Ljudi to najčešće stave na ogradu kolnog ulaza gdje je i inače zabranjeno parkiranje, a ako stave negdje gdje parkiranje nije zabranjeno, nitko ih neće kazniti radi tog znaka (on sam po sebi ne vrijedi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jako je bitno gdje je točno postavljen znak, ako je taj dio gdje se on nalazi u vlasništvu grada ili općine, onda možete im uputiti dopis na kojem ukazujete na takvo što, nakon čega bi njihov upravni odjel trebao izvršiti provjeru navoda. Zašto, jer za takav znak moraju imati suglasnost nadležne policijske uprave. Stoga, ako je na mjestu u vlasništvu grada onda će on takav znak ukloniti. Ako je znak postavljan na privatno vlasništvo, onda je to druga situacija, jednostavno vlasnik na to ima pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

poštovani!

vidim da se razumijete u parkinge,pa ako neko zna da mi pomogne.

imam stan u zgradi svaki stan ima pripadajuče parkirno mjesto(nismo kupili nego dobili uz stan).predstavnik stanara je odredio za svaki stan broj parkirnog mjesta,sa kojim smo se mi složili.tako su parkirna mjesta numerirana.na moje mjesto malo-malo neko stane.zamolim da ne stane,pa opet.pa sam ja postavio čuvar parkirališta.sad im to smeta i kažu da nemam pravo jer je cijeli parking od zgrade,a mi smo samo korisnici tj.nisam vlasnik.sad vas molim da mi odgovorite ko je u pravu

moje je,nije moje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte u vlasnički list stana da li tamo piše da imate uz stan i parkirno mjesto naprimjer br. 5.

 

Ako piše u vlasničkom listu da imate onda ga možete ograditi, ako ne piše ništa kao u većini slučajeva onda ima svatko pravo stati na Vaše mjesto, odnosno primjer ja dolazim kod nekoga u goste u vašoj stambenoj zgradi i ništa me ne spriječava da stanem na to mjesto br.5 koje je usmeno dogovoreno da pripada vama.

Dakle po meni provjerite vlasnički list stana, ako je uvedeno to parkirno mjesto može se zaključati stupićem ili rampom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Dakle situacija je sljedeca.

Parkiram auto u ulici gdje su privatne kuce (jer naravno ispred zgrade u kojoj zivim nema slobodnog mjesta). Auto uredno parkirano ispred privatne kuce koja ima kamenu ogradu duzine 5-6 metara te auto prakirano ne pravi smetnje nikome pri ulazu u privatni posjed, kao ni bilo koje druge smetnje u prometu. Neradni je dan te dobijam poziv nekim cudnim kanalima kako me vlasnik kuce poziva da pomaknem auto jer sam predugo parkirana na njegovom posjedu (sto je zapravo javni put,ulica,jednosmjerna). Docekuje me vlasnik i kaze da je moje podatke dobio od policije ( ostala sam zatecena kako to policija olako daje podatke bilo kome) te da je njegov posjed sve do pola ulice, sto bi znacilo da niti bicikl ne moze proci pored njegove kuce. Sve skupa mi to mirise na neistinu i vrlo vjerojatno jeste dobio moje podatke iz policije ali od njemu poznate osobe, znate kako to vec biva. A pauk sluzbu nije mogao dobiti jer su razlozi neosnovani. 

Napominjem da cijelom duzinom te iste ulice su parkirana auta i mala je vjerovatnoca da su to sve auta od vlasnika kuca. Takoder, nije to prvi put da sam parkirala u pomenutoj ulici.

Moje pitanje jeste, ima li vlasnik kuce pravo pozivati policiju i na taj nacin traziti moje podatke..i postoji li neki zakon kojim bi se mi vozaci mogli zastititi kada su u pitanju takve vrste parkiranja? Opet podsjecam da nisam jedina koja je prakirala auto te da uopce nije nepropisno bilo parkirano! Oprostite na ovako detaljnom opisu ali svakako bi volila znati sto mi je ciniti za ubuduce. Hvala Vam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je auto na njegovom ili ometa, kože pozvati policiju i može dobiti podatke, čak i ako nije utvrđen nikakav prekršaj (dobije podatke za privatnu tužbu).

Međutim, po ovom što pišeš, vjerojatnije je da mu je ili netko ilegalno provjerio ili je preko susjeda došao do tebe, ali tu je bolje ići na sigurno - ne parkirati auto i gotovo (da ti ga ne ošteti, probuši gume i sl.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija