Jump to content

novi vlasnik i raskid ugovora na neodređeno


DADOvrana

Preporučene objave

pozdrav.zaposlen sam u jednoj firmi koja je u sustavu agrokra ima nas oko 50.danas nam je poslovođa rekao da u dolazi novi vlasnik i da će se poništiti svi ugovori koji su na neodređeno i da će mo svi biti zaposleni na određeno.još ne znam da li su te informacije točne ali me zanima da li je to moguće da nam tek tako raskinu stalni radni odnos i stave nas na ugovore na određeno.u svakom slučaju raskidanje ugovora znači otkaz.....8 godina sam toj firmi a prije 4 god.sam dobio ugovor na neodređeno da li imam ikakva prava i da li oni imaju ikakve obaveze prema nama u slučaju raskida ugovora.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da će Vam svima dati otkaz ugovora o radu uz ponudu izmijenjenog ugovora, od kojih će izmijenjeni ugovor biti izmijenjen na način da bude na određeno, a ne više na neodređeno. Ja Vam savjetujem takav ugovor prihvatiti, jer ćete istekom tog ugovora ostvarivati prava na naknadu s biroa, pravo na otpremninu (samo pazite da ne potpišete da se odričete prava na otpremninu i sl.), pod uvjetom da ostajete kod istog poslodavca, s istim OIB-om. 

Ako prelazite kod novog poslodavca, od starog biste također trebali dobiti otpremninu, samo s njime nemojte potpisivati sporazumni raskid ugovora o radu, već neka Vam on da otkaz zbog poslovno uvjetovanih razloga. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija