Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

iwona

uknjižba vlasništva

Preporučene objave

Poštovani, pok. djed kupuje davne 1965 nekretninu i okućnicu, dakle dvije kč. 1995 dobija presudu u svoju korist o vlasništvu,  ali u presudi su navedeni krivi brojevi i nekretnine i okućnice, a ispravno je naveden zk.ul.( u njemu su bile samo te dvije čestice). Uredno plaća porez na nekretninu i okućnicu prema presudi 1996 prema zapisniku  i riješanju o procjeni. Sami upis u gruntovnicu nije realiziran, jer je odbijen zahtjev iz 2005 za uknjižbom vlasništva(odbijeno 2008), pretpostavljamo zbog krivih brojeva kč. Problem je slijedeći: nakon smrti prodavatelja 2008, česticu okućnice djeca pok. prodavatelja darovnim ugovorom poklanjaju svom rođaku, našem susjedu, koji se upisuje i postaje vlasnik te čestice. U poziciji sada vlasnika, ucjenjuje mog djeda i oni sklapaju neki dogovor o granicama, a koji mi smatramo lihvarskim jer je djed tu ostao bez dosta kvadrata. Vjerujemo da je djed bio upisan kao vlasnik da bi i sam dogovor oko granica drukčije tekao. Možemo li osporavati taj dogovor, pretpostavimo da je on potpisan. Što bi mi trebali poduzeti. Obzirom da je susjed dobio zemlju koja je već prethodno prodana, smatramo da se nema pravo upisati kao vlasnik, te bi išli na osporavanje njegovog vlasništva. Da li možemo vratiti zemlju prema presudi iz 1995?Da li možemo sada predati zahtjev  za ispravkom presude? I knjižiti se?Koje pravne radnje poduzeti?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prvo - krenuti od ispravka br. - kč. - treba iz zbirke spisa vidjeti, ,dali je za vrijeme spora,,u samom postupku

navedene krive - kč ili je to došlo,prilikom pisanja riješenja - velika razlika.

Kad napravi te - ispravak presude - krenuti ,po redu - upis vlasništva po - presudi pa dalje.

Za takve stvari je naj bolje uzeti -Odvjetnika.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Obzirom da je na suđenju priložen ugovor sa ispravnim kč, kao i Z.Ul sa tim kč (a bile su samo te dvije kč u tom z.ul) mislim da ne bi trebalo biti da je greška za vrijeme spora.

A ukoliko i je možda došlo za vrijeme spora,  sud je to trebao uočiti odmah i reagirati. Može li se kazneno goniti osobe koje su darovale već prodanu zemlju?Tražiti naknadu?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×